Zandbergen - KVVVA B

Verslag

Zondagvoormiddag 25 april 2010, terrein Zandbergen
Even voor negen voelden we de klokken al luiden op deze toch wel zonnige zondagmorgen. Bij het verzamelen op Tenhoutte bleek al snel dat we voor de eerste maal in de ondertussen driejarige geschiedenis van de jonge reserven niet met de broodnodige 11 spelers zouden geraken. Een pak afzeggingen wegens blessures, reisjes, professionele verplichtingen en het liever bij het lief vertoeven dan te komen voetballen zorgden voor dit historisch dieptepunt. Nog een laatste wanhoopspoging ten spijt (lees veel uit-het-bed-gebel en ingesproken boodschappen) vertrokken we uiteindelijk met zijn tienen richting het verre Zandbergen. We wisten al op voorhand dat Kenneth maar 1 helft kon meedoen en daarmee kon het verhaal van de tien kleine negertjes beginnen.
Met een strategische 3-3-3 opstelling en Brecht in doel als "vliegende keeper" hadden we het oorspronkelijke idee van ze op hun eigen helft te houden (op die manier komen ze niet aan de goal en kunnen ze niet scoren ook). In eerste instantie lukte dat redelijk en speelden we met tien spelers goed mee. Zandbergen kreeg wel enkele bescheiden mogelijkheden, vooral doordat ze op het middenveld een mannetje meer hadden, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Tot de tot dan toe nog steeds immer sympathieke Bruno Asselman (zo genoemd door onze arbiterspotter de week voordien) zijn geleende loopschoenen van de thuisploeg net een vitesse te laag stonden en hij het duidelijke buitenspel van de thuisaanvaller niet zag. Die alleen op Brecht af met een zee van tijd en 1-0.
KVVVA B leek niet echt aangeslagen en met momenten werd Zandbergen goed op de eigen helft gehouden. Goed druk naar voor leverde zelfs wat gestuntel op in de thuisdefensie, Kenneth er als vanouds met de kippen bij en uit een scherpe hoek ineens 1-1. Jammer genoeg nam Brecht (die voordien wel verschillende keren op de goede plaats stond) een klein beetje een voorbeeld aan dit gestuntel en niet veel later ontglipte de bal hem die hij iet of wat verkeerd met de voet wou ontzetten en Zandbergen zo weer op voorsprong, 2-1. Dan nog even de Bruno-Asselman-show voor de rust: Kenneth tot 2 maal alleen op doel af en onterecht afgefloten (vooral erg de eerste keer want na een schitterende pas van Remie) en de arbiter dreigend met een uitsluiting nadat hij in eerste instantie zelf de reglementen niet toepaste (handsbal), daarna weer wel (foute inworp) en daar ook de juiste kritiek niet op kon verdragen. Uiteindelijk gingen we rusten bij 2-1, wetende dat we de tweede helft dienden te beginnen met negen.
Die tweede helft begon met een uitbraak van Zandbergen (al dan niet weer in buitenspel), Brecht kwam goed uit (remember de tactiek van de vliegende keeper) maar net iets te ver waardoor hij blijkbaar de bal beroerde met de hand net buiten de zestien. De arbiter wist ineens wel weer wat handspel was en gaf terecht een vrije trap voor Zandbergen, gelukkig hield hij de kaarten dan nog op zak. De vrije trap zelf spatte uiteen op de lat en op die manier werd KVVVA B behoed voor een grotere achterstand. Maar dan, minuut 54, onze ondertussen al veel minder sympathieke leidsman kreeg een moment van totale zinsverbijstering. Jan (de gelegenheidskapitein trouwens) gaat in duel met zijn man, wint dat duel doordat zijn tegenspeler uitglijdt, en die vind er niet beter op dan liggend op de grond de bal met de hand tot bij een medespeler te tikken. Ineens wist Bruno opeens weer niet meer wat handspel was en liet zomaar doorspelen. Daarbovenop leidde deze fase tot de 3-1 en toen was uiteraard het hek helemaal van de dam. Toen menig KVVVA B-speler achter uitleg ging vragen mompelde de man enkel wat onverstaanbare woorden met de buik vooruit. Zonder de arbiter uit te maken of vuile woorden naar het hoofd te slingeren (we dachten het wel maar zeiden het niet) haalde hij ineens wel de kaarten boven. Rood zelfs voor Jan, waardoor we ineens met acht kwamen te staan en we solidair zoals we zijn en volledig in de geest van de team-spirit besloten om allen gezamelijk het veld te verlaten. Met maar één ploeg meer op het veld ook meteen het einde van de k**match en de absolute apotheose van een k**seizoen. Gelukkig gaf gans Zandbergen ons gelijk en met wat tegenzin moesten ze deze kwibus (om toch eens een lelijk woord te gebruiken) die deze match om zeep hielp op de koop toe nog eens dertig euro betalen. Een echte schande voor iemand die menig man zijn zondagvoormiddag verknalde!

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Brecht, Wim, Lowie, Bart, Hein, Jan, Fritsjof, Jeremy, Remie en Kenneth
Doelpunten voor KVVVA B: Kenneth
Geel KVVVA B: Fritsjof
Rood KVVVA B: Jan

[terug naar overzicht verslagen]