Zandbergen - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 18 november 2008, terrein Zandbergen
De verste verplaatsing van het seizoen werd gedaan via de groene route langs Brakel die ons één van de best bewaarde geheimen in de Vlaamse Ardennen leerde kennen, namelijk de 'Toepkapel'. Na een lange rit was het eventjes zoeken naar de ingang van het terrein op het hoekje van het stedelijk gedeelte van de grootstad Zandbergen, gelegen net naast de vissershaven. Kuisgerief stond er dan nog geschreven op het eerste stukje infrastructuur dat we tegenkwamen, bizar dat daar een gekleurd lampeken achter brandde. Binnen konden we echter niet maar de gezelligheid van de kantine (met zetelkes) liet de verbeelding de vrije loop bij het vertrekken. De match dan, die begon net zoals de laatste weken met een licht overwicht voor KVVVA (een vrije trap van Remie scheerde de lat), maar op de eerste deftige kans van de tegenstander was het raak. Een betwiste vrije trap werd in alle waarschijnlijkheid ietwat onwetend met de knie over Hendrik getikt, KVVVA voor de zesde week op rij op achtervolgen aangewezen dus. Gelukkig kon de score snel weer in evenwicht worden getrokken. Nadat Fritsjof aan de rechterkant Remie diep stak met het geheime wapen net boven het middel (lees bierbuik) kon die voorzetten en Kenneth bedankte aan de tweede paal met de kop, 1-1, een oververdiende gelijkmaker. KVVVA bleef de bal dan goed rondspelen en een schicht van Tim van buiten het strafschopgebied had meer verdiend, maar de daklat bracht redding voor de thuisploeg. Toch kon KVVVA nog voor de rust op voorsprong komen. Na een rommelige fase voor doel kon Remie aanleggen en de bal verdween in doel, 1-2 bij de rust.
Na de koffie (figuurlijk, want we drinken zoiets niet op zondagvoormiddag), ging KVVVA op zijn elan door. Vijf minuten ver in de tweede helft werd Kenneth op magistrale wijze door Fritsjof bediend met een bal die net over de verdediging viel. Dankuwel zei Kenneth voor de tweede keer en hij wipte de bal koelbloedig over de doelman, 1-3. Genoeg voor Kenneth op een zondagmorgen en zijn vervanger Mathieu zette de goaltjeskermis verder. Bij één van zijn eerste balcontacten lepelde hij, op goed aangeven van Tim trouwens, de bal netjes door de beentjes van de thuisgoalie. Kort daarop had een goede actie op links van Fritsjof, die mooi naar binnen sneed meer verdiend, maar de bal spatte uiteen op de paal. Nog een schitterende actie van Mathieu net erna ging voorlangs. De vijfde treffer kwam er even later toch voor KVVVA, na een tweede penaltygeval in evenveel minuten (nu Tim die werd neergelegd, even ervoor Fritsjof) ging de bal wel op de stip. Zo trapte Brecht zijn eerste doelpunt ooit voor de jonge reserven tegen de netten. En nog was de kan niet tot op de bodem geledigd. Met zijn linker gaf Tim op een snelle aanval nog een assist van Champions-League-niveau recht op het hoofd van Fritsjof en de bal verdween via de paal voor de zesde maal in het Zandbergse doel. Een knappe en vooral deugddoende overwinning voor KVVVA na een iets magerdere reeks van slechts 2 op 12.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Hendrik, Kris VN, Kevin, Brecht, Jonah, Jan, Tim, Remie, Lowie, Kenneth, Fritsjof, Mathieu en Bram
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth (2x), Remie, Mathieu, Brecht, Fritsjof
Geel KVVVA: Remie