KVVVA - Zandbergen

Verslag

Zondagvoormiddag 13 oktober 2013, Tenhoutte
In regenachtige omstandigheden mochten we, na het debaccle op Munkzwalm, Zandbergen partij geven. De enige ploeg waar we vorig jaar twee keer de maat konden van nemen. De omstandigheden konden dus als gunstig worden bestempeld. Echter... het duurde tot zaterdagavond laat dat we bevestiging hadden dat we zeker met 11 zouden zijn (met enorme dank aan Jan P en Thibo van de beloften), bij de aanduidingen stond een 'nog aan te duiden' arbiter (na veel over en weer gebel stelde zich uiteindelijk iemand van Zandbergen kandidaat die het achteraf bekeken nog puik deed) en de opwarming bestond eruit minimum 11 min of meer gelijke tenues proberen bijeen scharten (de was stond weer nog in de Colibri). Onopgewarmd moesten we dan ook de wedstrijd aanvatten. Na een goeie 20 minuten en zeer zwak spel stond het daarbij ook nog 0-3. De zwarte parel van Zandbergen sneed door de KVVVA-verdediging als door boter en strafte de opeengestapelde foutjes tot drie maal toe genadeloos af. Daarna schoot KVVVA min of meer wakker. Na een warrige hoekschopfase werd Tim J gehinderd om aan te leggen en Kenneth trapte de terechte strafschop binnen. KVVVA kwam eindelijk steeds beter in zijn spel en na een hard laag schot van Tim J moest de bezoekende doelman de bal lossen. Jan P was er als de kippen bij en 2-3. De gelegenheidsscheids had dan nog een tweede strafschop kunnen fluiten na een tackle op Bert in de zestien, maar de bal ging niet op de stip waardoor 2-3 ook de ruststand was.
KVVVA had duidelijk moed gevat uit een goed slot van de eerste periode en ging na de rust gewoon op dit elan verder. Bergaf en met de wind in de rug was KVVVA op alle vlakken de betere van Zandbergen. Maar één probleem... de bal wilde er niet in. Fritsjof (kopbal net over), Kenneth (tot twee maal toe van kortbij, de ene misser nog onbegrijpelijker dan de andere) en Wouter (uit een scherpe hoek in corner getikt) misten de beste mogelijkheden, naast nog een resem andere (halve) kansen. Bij de eerste tegenstoot van Zandbergen toonden zij echter wel hoe het moest. Uit een scherpe hoek kregen ze de bal op een manier dat het nooit zou mogen toch voorbij Brecht (voor de gelegenheid in de goal) die tot dan nog geen bal had gezien de tweede helft. Daarbonvenop wisten ze 3 minuten later ook nog een vrije trap vanuit dezelfde hoek over Brecht te laten binnen waaien en ineens stond het geen 3-3 of 4-3 maar 2-5. Jan P wist met een tweede treffer nog te milderen tot 3-5 maar dan al was het geloof er wat uit bij KVVVA. Zandbergen wist zelfs nog een zesde keer te scoren waardoor de eindstand opnieuw een vooroorlogse score werd: 3-6. Na zeven speeldagen prijken we met 3 punten, 15 gemaakte doelpunten en 33 tegendoelpunten op een troosteloze 12de plaats. De reden dat we nog niet laatste staan is omdat Kluisbergen (evenveel punten, nog slechter doelsaldo) en Geraardsbergen (0 punten en de enige ploeg waar we tot op heden konden tegen winnen) nog slechter doen. Volgende week wacht opnieuw een lastige tegenstander. Dan gaan we op bezoek bij Ophasselt.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Brecht, Bruno, Tim J, Kris, Remie, Thomas V, Fritsjof, Wouter, Thomas B, Kenneth, Bert, Jan P en Thibo
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth, Jan P (2x)