Wit-Zwart - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 9 september 2012, terrein Wit-Zwart te St-Antelinks
Voor deze verre verplaatsing naar het voor velen onbekende Sint-Antelinks konden we rekenen op 13 fitte KVVVA-ers. Tsjoene en (alweer) Arne C hadden nog een nachtelijk facebook-berichtje gepost waardoor we al een zwaar vermoeden hadden dat ze bij het verzamelen er niet zouden doorkomen, en ondanks enkele telefoontjes geschiedde het ook zo!
De wedstrijd op Wit-Zwart begon echter goed voor KVVVA. Een tiental minuten wervelend tiki-taka voetbal draaide de thuisploeg bijna zot, maar helaas viel de verdiende openingstreffer niet. Beetje bij beetje kon Wit-Zwart het evenwicht herstellen en na de dolle openingsfase begonnen ze ook de bovenhand te nemen. Enkele snedige pogingen door het hart van onze defensie zorgden ervoor dat tweemaal op rij er een thuisaanvaller voor Arne V verscheen. De eerste keer leek onze doelman bij het uitkomen geklopt, maar het lobje spatte uiteen op de lat, de tweede keer kwam Arne V eveneens uit, en dit keer wist hij dit vlekkeloos te doen waarna hij de poging ook kon keren. Een eenzame vergetelheid op onze linkerkant even later zorgde weliswaar alsnog voor de openingstreffer. Een Wit-Zwarter kreeg iets te veel tijd en ruimte voor aan te leggen en bracht zo de stand op 1-0. KVVVA probeerde zich daarna opnieuw in de match te knokken, maar op iedere hoge voorzet kwam de boomlange thuisgoalie gevat tussen.
Na de rust probeerde KVVVA opnieuw op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het potig verdedigen van de thuisploeg maakte dit niet makkelijk. Een strakke diepe bal op Remie leverde echter wel de beste kans op voor KVVVA, maar het gekraakt lobje/schot kon de thuisdoelman, die met een ultieme kattensprong reageerde, net niet verrassen. Ook een tweetal vrije trappen van Brecht kenden geen succes. Halverwege de tweede helft dan kwam de thuisploeg met zijn tienen te staan. Een dicutabele uitgooi zorgde voor een explodatie aan emoties bij een eerste thuisspeler waarna de scheids prompt rood trok. Het watervaleffect aan emoties voltrok zich daarop helemaal en enkele Wit-Zwarters gingen compleet over hun rooie, wat hun evengoed nog enkele (rode of gele) kaarten had kunnen opleveren, maar gelukkig waren er ook een tweetal bij die de boel een beetje tot kalmte konden aanmanen waardoor de scheids geen verdere uitsluitingen moest noteren. Met zijn tienen kroop Wit-Zwart vervolgens helemaal achteruit en KVVVA zocht wel het gaatje, maar het echt vinden deed het niet. Het spel werd meerdere malen langdurig onderbroken door voor-dood-gewaande-thuisspelers waardoor KVVVA nooit meer in het ritme kwam om zijn overtal uit te buiten. In de slotseconden kreeg opnieuw Remie wel nog een kans na een voorzet van rechts, maar het schot was niet hard genoeg om de doelman in echte moeilijkheden te brengen. Met het kleinst mogelijke verlies diende KVVVA dus terug te keren naar huis. Puntenverlies met een wrange nasmaak tegen een meer dan te kloppen tegenstander!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Brecht, Bruno, Tim J, Bram Y, Thomas, Tim DV, Ergys, Kenneth, Jan, Remie, Kris en Fritsjof
Doelpunten voor KVVVA: /
Geel KVVVA: /
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]