Wit-Zwart 93 - KVVVA B

Verslag

Zondagvoormiddag 13 december 2009, terrein Wit-Zwart
Na twee weken zware regenval en dito afgelastingen mochten we op deze koude zondagmorgen nog eens de wei in (in dit geval wel degelijk wei, gelukkig had de Sunny voor toch een beetje egaliteit gezorgd) op het terrein van Wit-Zwart in het verre Sint-Antelinks. In de heenronde hadden we de wit-zwarten nog met een 6-2 terug naar huis gestuurd, maar al snel bleek dat deze wedstrijd geen geschenkje ging zijn. Al in het openingskwartier startte de thuisploeg furieus met een drietal opgelegde kansen die allen vakkundig de nek werden omgewrongen. Het enige wat KVVVA B daartegenover kon zetten was een kans van Kenneth die alleen voor de keeper kwam na een blunder van een thuisverdediger, maar net als de thuisspelers wist Kenneth de netten niet te vinden. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een verloren bal werd in de voeten van een thuisaanvaller gekopt en die nam de bal in één tijd op de slof, over de al uitgekomen Kev binnen en eigenlijk op dat moment verdiend 1-0. KVVVA B leek dan toch het evenwicht te herstellen met een tweetal kansen voor Remie, maar het was Kenneth die de gelijkmaker op het bord zette. Na een bijna iets te diepe bal van Jan kon Kenneth de doelman toch omspelen en KVVVA B opnieuw in de wedstrijd, 1-1. Dat leek ook de ruststand te gaan worden tot Wit-Zwart ettelijke seconden voor het rustsignaal nog een corner afdwong, via de hand van zowel Kevin als Jan verdween de bal in doel, rusten dus bij 2-1.
Na de rust ging de wedstrijd goed op en neer. Zo erg zelfs dat op een gegeven moment in amper een minuut tijd KVVVA B een kopbal al dan niet over de lijn zag gaan en Wit-Zwart op de counter de opgelegde 3-1 knullig wist over te trappen. Een goed kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker er dan toch voor KVVVA B. Brecht wist een vrije trap van net buiten de zestien perfect te passen in de bovenhoek, 2-2. Maar dan op het moment dat we opnieuw in de match kwamen sloeg het noodlot toe zoals al zo dikwijls dit seizoen. Een lange stuiterende vrije trap van de thuisploeg werd door Lowie slecht ontzet, zo slecht zelfs dat de bal in eigen doel over de Kev verdween. De kopjes gingen op dat moment bij KVVVA B even naar beneden en zo wist Wit-Zwart de 4-2 (voor één keer een mooi uitgespeeld doelpunt) en even later zelfs de 5-2 (Kevin zat er op een ogenschijnlijk simpele bal niet zo goed bij) te scoren. Het enige wat KVVVA B er nog kon tegenover zetten was een mooie retro van Kenneth op een afvallende bal helemaal op het einde waardoor er uiteindelijk finaal werd afgefloten op 5-3. De terugronde werd dus niet zo schitterend ingezet, waardoor dit meer en meer begint te lijken op een seizoen om snel te vergeten.

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Kevin, Brecht, Niels, Wim, Lowie, Arne, Bram B, Tim, Kenneth, Jan, Remie, Bart en Fritsjof
Doelpunten voor KVVVA B: Kenneth (2x), Brecht