Wit-Zwart 93 - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 22 maart 2009, terrein Wit-Zwart te Sint-Antelinks
De verplaatsing naar Wit-Zwart 93, gelegen in het verre Herzele, liet ons op deze zondagvoormiddag direct een ander stukje Vlaanderen zien. Op een vrij hard veld, met enkele rechte lijnen en enkele minder rechte lijnen, kondigde deze wedstrijd in de subtop zich aan als een spannend duel. KVVVA leek licht onthoofd met een pak spelers die om diverse redenen dienden af te haken. Gevolg: Kevin in de goal en twee oud-beloften op de bank. Al na enkele minuten leek KVVVA het heft in handen te nemen. Tim testte even van ver met een goed schot of de thuisdoelman wakker was, maar die gaf geen krimp. Wit-Zwart beperkte zich in de openingsfase vooral tot ballen op het platte dak van de kantine trappen, waardoor de man met de ladder zich de fysiek meest frisse Wit-Zwarter toonde. Jammer genoeg begon KVVVA met dit ballen-op-het-dak-trappen mee te doen en Wit-Zwart kwam halverwege de eerste helft iets beter in de partij. Een thuisspeler mocht vanop zijn rechterkant iets te gemakkelijk voorzetten naar een ploegmaat die moederziel alleen aan de tweede paal de 1-0 op het bord zette. KVVVA was niet meteen van slag want amper enkele minuten later knalde Bram geheel onverwacht de bal mooi in het hoekje, de doelman kansloos en eigenlijk op dat moment wel verdiend 1-1. KVVVA ging door op zijn elan en leek voor de rust nog een voorsprong te kunnen wettigen (Jan met een schotje voorlangs en Kenneth die iets te lang wachte om af te drukken), maar Wit-Zwart knokte geducht tegen tot bloedens toe (met de neus van Brecht als slachtoffer van dienst). Op dat moment leken we te gaan rusten met een gelijke stand tot ineens Kenneth perfect alleen voor doel werd gezet, de topschutter van KVVVA solliciteerde echter neig naar de titel misser van het seizoen en trapte knullig over de bal, weg kans en dus toch rusten bij 1-1.
De tweede helft werd aangevat met twee oude beloften, Jurgen en Michaël kwamen voor de gelegenheid de gelederen versterken en vooral die laatste leek direct te gaan voor eeuwige roem. Eerst trapte hij gevat op de keeper, even later probeerde Mayar (ou quelque chose) het wel heel optimistisch van halverwege het terrein, jammer genoeg zonder resultaat. Op deze twee fases na was het Wit-Zwart dat dan duidelijk de wedstrijd in handen nam, veel druk naar voren deed de KVVVA-defensie enkele moeilijke momenten kennen, maar dan viel er plots een reuzekans aan de overkant. Thomas haalde van ver uit, maar zijn schot spatte uiteen op de lat, in de rebound schakelde Kenneth met een pasje opzij direct twee man uit, jammer genoeg van zijn eigen team. De tegenprik van Wit-Zwart liet niet lang op zich wachten, een diepe bal werd door (de op dat moment iets minder) dekselsen Niels niet te goed ingeschat en de Wit-Zwarte aanvaller zei dankuwel en knalde hem onhoudbaar over Kevin binnen, een op dat moment verdiende 2-1 voor de thuisploeg. Wit-Zwart leek dan pas echt op stoom en Kevin diende nog een tweetal maal op een eigenzinnige wijze tussen te komen, maar onze eigenste Kevindisch hield stand. Dan nog even een moment van verstomming een tiental minuten voor het einde. Na een stevig contact met Brecht schreeuwde een thuisspeler/Vargas-lookalike het op zijn Verhellens uit, op de bank werd al het ergste gevreesd en Brecht kreeg geel. Wat bleek echter 2 minuten later toen diezelfde kerel het veld oprende: het was een kaartennaaier eerste klas! Brecht en co lieten het in de laatste minuten niet aan hun hart komen en zorgden nog voor een stormram naar voren, maar het mocht niet zijn, Wit-Zwart hield de punten thuis.
Quote van de dag kwam er wel nog na de partij toen Bram vroeg of het echt waar was dat Ellen een baby van 43 kilo had gebaard, bij deze "neen" dus Bram, maar wel een oprechte proficiat van iedereen aan de nieuwbakken ouders! Kris en Ellen, de cadeau die volgt nog, maar het zullen geen 20 bons van 80 euro uit de AIT zijn zoals een niet-belangenloze Jan voorstelde!
Ook werd er na de partij nog duchtig geanalyseerd en dat bleek confronterend. Na zeven partijen tegen de toppers uit de reeks (één maal Schendelbeke en twee keer Munkzwalm, Boekel en Wit-Zwart) oogst KVVVA overal respect, maar geen punten. Niet één van deze zeven wedstrijden kon met een driepunter afgesloten worden, waardoor de stijd om de tweede plaats (Munkzwalm is dus kampioen, waarvoor proficiat) voor KVVVA nog heel moeilijk wordt.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Kevin, Niels, Thomas, Brecht, Bart, Tim, Bram, Lowie, Jan, Kenneth, Wim, Michaël en Jurgen
Doelpunten voor KVVVA: Bram
Geel KVVVA: Brecht
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]