KVVVA - Wit-Zwart

Verslag

Zondagvoormiddag 29 september 2013, Tenhoutte
Na 2 verliespartijen op rij mochten we deze zondagvoormiddag aantreden tegen Wit-Zwart, een ploeg die vorig jaar tot op de slotspeeldag meestreed voor de titel. Na een bijzonder aangename wedstrijd werd het vorig jaar op ons A-terrein 4-4 dus de kans op een spektakelwedstrijd zat er opnieuw in. Na amper enkele minuten was de openingstreffer er al, balverlies op links leidde het doelpunt van Wit-Zwart in, 0-1. KVVVA leek echter niet echt onder de indruk en probeerde de eerste helft zijn spel op te leggen aan de bezoekers. Dat lukte redelijk en leverde ook kansen op. Wouter kreeg de beste, maar uit een scherpe hoek wist de bezoekende doelman Woblo's pegel nog in hoekschop te werken. Uiteindelijk kon Brecht nog voor de rust wel de verdiende gelijkmaker scoren. Na lang twijfelen haalde hij toch uit in de draai en proper in het hoekje. Een aangename eerste helft zonder veel problemen eindigde zo op 1-1.
Na de rust was het KVVVA dat zorgde voor een blitz-start. Wouter werd op rechts diep gestuurd, hij troefde zijn man af en zette gepast voor. Brecht rondde beheerst af en wist zo al zijn vijfde (!!! Kenneth, waar zit je?) van het seizoen te maken. KVVVA leek het te kunnen controleren maar 2 naar voor gepompte diepe ballen later stond het opeens 2-3. En dan achtte de leidsman zijn moment gekomen. Een bijzonder licht toegekende strafschop voor Wit-Zwart zorgdde voor de 2-4. Ook de 2-5 was er een met een fameus geurtje aan. op een vrije trap die door Bram Y werd gelost kopte een bezoeker in overduidelijk buitenspel alsnog binnen. De scheidsrechter twijfelde maar kende toch het doelpunt toe en zo 2-5. Ook de rest van de wedstrijd werd nog helemaal kapot gefloten. 4 gele kaarten voor KVVVA en absoluut niet allemaal terecht. Wit-Zwart pakte er ook nog enkele en zelfs hun nummer 8 had er bijna eentje te pakken voor fair-play, hoe ver het dus niet kan komen... Ook werden er over de hele match 3 handspellen van de bezoekers in hun eigen strafschopgebied niet gezien, wat de nederlaag duidelijk nog zuurde deed smaken. Ook nog omdat KVVVA nog terugvocht tot 4-5 na doelpunten van Wouter (op aangeven van Brecht) en Remie (op vrije trap) en het zo spannend liet tot op het einde, zeker toen ook Brecht nog eens de daklat trof. Moraal van het verhaal: het is weer een keer de arbiter zijn fout, maar duidelijker dan dit kan het ook een arbiter zijn fout niet zijn waardoor het opnieuw vermeld moet worden. Arbiters in Vlaanderen: een uitstervend ras. Deftige arbiters op zondagvoormiddag: zo zeldzaam als een Tibetaanse antilope in het wild in de Vlaamse Ardennen!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Bram Y, Bruno, Tim J, Wim, Jan, Tim DV, Kris, Brecht, Thomas V, Fritsjof, Remie, Wouter, Thomas B en Bram B
Doelpunten voor KVVVA: Brecht (2x), Wouter, Remie
Geel KVVVA: Tim J, Bram Y, Remie, Kris