KVVVA - Wit-Zwart

Verslag

Vrijdagavond 12 april 2013, Hollebeek 
Een inderhaast geregelde inhaalwedstrijd tegen leider Wit-Zwart mocht betwist worden op een perfecte grasmat waar normaal enkel de eliteploegen van KVVVA mogen op spelen. Met een supergemotiveerde gelegenheidsdélégé waren we klaar om de koploper punten af te snoepen. Ook al omdat we zelf graag de play-off 3 plaatsen willen vermijden en er toch nog wat puntjes bij mogen dit seizoen. Met wind tegen kondigde de eerste helft zich niet als de meest gemakkelijke aan, maar KVVVA kwam na 2 hoekschoppen op rij toch op voorsprong. Jan vroeg op de rand van de zestien de bal en trapte keihard op doel. Wim beroerde hem nog heel even en zo KVVVA op een 1-0 voorsprong. Wit-Zwart kwam er met hele diepe ballen, gedragen door de wind, geregeld gevaarlijk uit, maar Arne stond heel secuur te keepen. Halverwege de eerste helft dan een schitterende kans voor KVVVA op de 2-0. Ergys werd met een schitterende assist van Fritsjof afgezonderd voor het bezoekende doel, maar zijn poging ging millimeters voorlangs. De doeltrap die er op volgde was jammer genoeg de aanleiding voor de gelijkmaker. Opnieuw een diepe bal, gedragen door de wind over alles en iedereen heen en een Wit-Zwart-speler die alleen voor Arne kwam, 1-1 in plaats van 2-0. KVVVA kreeg het dan steeds moeilijker, en na een actie over links werd de bal venijnig voor doel gebracht. Bram Y was de ongelukkige die er het laatste aankwam en zo zorgde voor een eigen doelpunt, 1-2. Even later nog een doelpuntje bij. Een bezoeker mocht iets te gemakkelijk aanleggen van op rechts en de bal verdween in de verste bovenhoek. Nog voor de rust kon KVVVA één maal gevat tegen prikken. Ergys kreeg de ruimte om aan te leggen van net buiten de zestien en zo konden we gaan rusten met een 2-3 tussenstand.
Na de pauze arriveerde de familie Bothuyne en dat gaf direct een Messiaans gevoel toen onze topschutter na tien minuten in de tweede helft het veld betrad. Het was echter Wit-Zwart die eerst een vierde keer kon scoren. Na een stilstaande fase werd de rebound gescoord nadat Arne een listige bal moest lossen, 2-4. Het signaal voor Kenneth om er eens een ferme patat op te geven, letterlijk, want een harde pegel later stond het verdiend 3-4. Wit-Zwart werd met de minuut nerveuzer en het spel werd steeds potiger. De gele kaarten werden dan ook als zoete broodjes geserveerd. KVVVA bleef op zoek gaan naar een verdiend punt en na een hoekschop kwam de bal bij Bram Y, die met de linker kon scoren in de verste hoek, direct werd zijn foutje van de eerste helft uitgewist. Met 4-4 kon het nog alle kanten op. Wit-Zwart had de zege nodig in zijn race naar de titel en KVVVA wou de punten thuis houden. Bijna lukte dat laatste nog ook, maar een mooie bal richting kruising van Wim werd door hun boomlange keeper gekeerd. Uiteindelijk dus een terechte puntendeling na een leuke partij. Er resten nu nog 2 matchen, thuis tegen Bevere en naar Munkzwalm, waar we misschien nog een voet kunnen hebben in het titeldebat. Tegen de Wit-Zwarten hebben we alvast ons best gedaan!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Jan, Kris, Tim J, Fritsjof, Brecht, Bruno, Wim, Tim DV, Remie, Ergys, Bram Y, Bert, Thomas en Kenneth
Doelpunten voor KVVVA: Jan, Ergys, Kenneth, Bram Y
Geel KVVVA: Tim DV
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]