KVVVA B - Wit-Zwart 93

Verslag

Zondagvoormiddag 30 augustus 2009, Tenhoutte
Met deze wedstrijd is ons derde seizoen op gang getrapt. Door blessures en afwezigen startten we opnieuw met enkele noodzakelijke verschuivingen. Dit was er echter niet aan te merken. Van bij het begin legden we een hoog tempo op en dwongen we al snel enkele goede kansen af. Na enkele gemiste kansen werd de bal van rechts naar binnen gepast. Tim nam goed aan, zette een mannetje in de wind en trapte na infiltratie in het strafschopgebied beheerst overhoeks binnen.  Ook WitZwart versierde enkele kansen, maar Kevin werd maar weinig echt in de problemen gebracht.  Vooral doordat een WitZwarte na een zeldzame desorganisatie in de KVV verdediging wel heel lang nodig had om uit te maken hoe hij in een vrij doel zou trappen, waardoor Kris hem alsnog de bal kon ontfutselen.  Wat later toonde Kenneth waarvoor een buikje niet allemaal kan dienen. Hij ging door op een uitkomende keeper, die de bal recht op Kenneth trapte. Via een technisch hoogstandje met zijn buik wipte hij de bal over de keeper en kon hij in een open doel binnentrappen. 2-0 aan de rust dankzij het sterke voetbal dat KVVVA ten toon spreidde en ondanks het goede weerwerk van WitZwart en de scheidsrechter.
Vanaf het begin van de tweede helft zetten we ons goede voetbal verder, maar toen achtte de scheids zijn moment gekomen. Bij een bal die zover uitging dat de supporters de neiging hadden om hem terug te geven voor een inworp en waarbij iedereen van KVV bleef stilstaan in afwachting van een inworp, liet hij rustig doorspelen met een directe goal tot gevolg. Dit deed zwaar vermoeden dat onze leidsman een collega-schilder was van de Vlaamse Primitief die we tegen Volkegem konden bewonderen. Hun clubje is naar het schijnt gespecialiseerd in abdijtaferelen. Gelukkig antwoordden we zoals het moet en Kenneth knalde na een goed opgezette aanval van dichtbij binnen (ter correctie van een grove misser van dichtbij uit de eerste helft), 3-1. We bleven combineren en WitZwart zag zo stilaan sterretjes van achter de bal aan te hollen. Tim veroverde een bal ter hoogte van de baklijn en knalde onder de deklat binnen (al kreeg hij wel wat hulp van de bezoekende keeper). In tussentijd deed de Schilder er alles aan om de score te beperken. Nadat een WitZwarte 20m vanuit zijn rug riep dat er voor hem iemand offside stond, ging hij prompt op de suggestie in. Na een prachtige aanval over rechts kwam de bal bij Kenneth terecht. Hij stak mooi door  naar Tim die vanop links infiltreerde en overhoeks zijn derde binnenschoof. Hij weet het doel blijkbaar goed te vinden dit seizoen en legde de druk onmiddellijk bij Kenneth.  Kenneth is echter al een tijdje vastgeroest aan de top van onze topschutterslijst en even later kapte hij zich iets voorbij het penaltypunt mooi vrij en ramde de bal loeihard met zijn linker in doel. De keeper stond er bij en keek er naar. Gelukkig maar, want als hij er zou naar gepakt hebben was ie zeker zijn handen kwijt. Ondertussen schilderde de scheids lustig verder met een gele kaart voor Remie (“protest”) en Tim (omdat Jan de scheids proficiat had gewenst). Een pater later (een overduidelijke strafschopovertreding op Remie die niet werd gefloten), achtte de coach het hoogtijd om de scheids een handje te helpen en hem even wat bij te leren over de regels van het voetbal. Bijleren was blijkbaar niet de scheids zijn favoriete tijdverdrijf en hij zond de coach prompt achter “den draad”. Ondertussen trapte men nog even lustig na op Remie (weer niet gezien), maar een arbiter moet zijn prioriteiten stellen. Intussen stond het dus al 6-1 toen WitZwart een opflakkering kende. Een goede aanval over rechts leidde tot een voorzet in het strafschopgebied. Wij stonden er bij en keken er naar: 6-2, onmiddellijk ook de eindstand.
Met deze wedstrijd bewezen we dat ons niveau goed zit. We hebben de koppositie vast, nu deze zo lang mogelijk proberen te verdedigen.

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Kevin, Kris VN, Bart, Niels, Lowie, Jan, Tim, Bram, Wim, KEnneth, Remie, Arne en Jonas
Doelpunten voor KVVVA B: Tim (3x), Kenneth (3x)
Geel KVVVA B: Remie, Tim
Rood KVVVA B: /

[terug naar overzicht verslagen]