KVVVA - Wit-Zwart 93

Verslag

Zondagvoormiddag 9 november 2008, Tenhoutte
Met 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden ontving KVVVA op eigen terrein Wit-Zwart. Een ploeg die in de eerste matchen van het seizoen niet overdreven veel punten pakte maar de laatste weken goed op dreef leek en ondertussen net onder KVVVA in het klassement post was komen vatten. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Een aarzeling in de thuisverdediging zette een wit-zwarter alleen voor Hendrik, maar de lat bracht redding. Even later konden de bezoekers wel scoren, een lange bal werd doorgekopt door de thuisverdediging en dat bleek de perfecte assist, Hendrik bleef kansloos achter, 0-1. KVVVA kon dan het evenwicht enigszins herstellen, maar de enkele kansen werden naast geplaatst (Kenneth met de kop) of schitterend van de doellijn gekeerd (Tim met een goed schot tussen de palen) door de reus van een doelman. Daardoor ging Wit-Zwart ietwat gevleid de rust in met een voorsprong.
De tweede helft kwam KVVVA gebrand op revanche uit de kleedkamer. De druk op de bezoekende helft was dan ook immens. Remie raakte de lat en een karrevracht vrije trappen en corners leverden ook de nodige kansjes op voor de thuisploeg, jammer genoeg zonder resultaat. Het was wachten op de verdiende gelijkmaker tot Lowie een afgeweerde poging opnieuw voorzette en de wit-zwarte verdediging de bal niet kon ontzetten. Kenneth bedankte met een harde knal van dichtbij, 1-1. KVVVA leek dan de wet van erop-en-erover toe te willen passen, maar de arbiter voelde dat hij ook nog zijn duit in het zakje moest doen. Na enkele dubieuze beslissingen ervoor al te hebben gefloten (onder andere rust blazen op het moment dat Remie alleen voor de keeper komt) gaf hij Wim een tweede gele kaart na een doordeweekse tackle (de eerste gele kaart ervoor was al helemaal een lachertje na een fout van de leidsman himself, lees een bal buiten die eerst weer binnen botst en door Wim wordt opgeraapt waarna hij handspel fluit en na wat discussie Wim geel geeft). Daardoor diende KVVVA het punt veilig te stellen, maar deze wedstrijd had ongetwijfeld meer kunnen opleveren. Hopelijk worden volgende week nog eens de drie punten gepakt.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Hendrik, Niels, Brecht, Jonah, Kevin, Jonas, Tim, Bram, Wim, Kenneth, Remie, Kris VN, Fritsjof, Mathieu en Lowie
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth
Geel KVVVA: Wim (2x)