KVVVA - Wit-Zwart A

Verslag

Zondagvoormiddag 16 oktober, Tenhoutte
Op deze nazomerse zondagmorgen in een fris briesje mochten we Wit-Zwart A partij geven, een ploeg boven ons in het klassement. Positieve selectieproblemen voor de coach zorgde voor 3 rode beurten en een eigen zondagvoormiddagactiviteit langs de zijlijn. In de wedstrijd bleek het spelpatroon van Wit-Zwart al snel duidelijk: loeren op de counter en gebruik maken van de lange bal. Al vroeg in de wedstrijd leverde dat een reuzekans op, maar een kamikazesprong van Arne V en een snelle reactie om de bal nog voor de lijn weg te plukken hielden de bordjes voorlopig in evenwicht. Niet veel later kwam het bij momenten goede combinatievoetbal van KVVVA er iets minder uit. Een hakje van Bram B tot bij Tim DV leverde balverlies op en dat werd goed uitgebuit door de bezoekers, 0-1. Nog geen twee minuten later zorgden dezelfde protagonisten met een vergelijkbare actie voor de snelle gelijkmaker. Bram B met een knap afleggertje met de hak tot bij Tim DV en die met een onverbiddelijke knal in het verste hoekje, 1-1. Het signaal voor KVVVA om door te duwen. Kenneth werd schitterend alleen voor de keeper gezet door Bram B, maar zijn pegel brak bijna de lat in twee en leverde jammer genoeg geen voorsprong op. Ook even later kon Kenneth de voorsprong niet op het bord zetten toen hij opnieuw alleen voor de keeper kwam maar de twijfel toesloeg door te veel tijd waarna een sterk keepende bezoekende doelman de bal in hoekschop kon werken. En zoals het dan dikwijls gaat in het voetbal, als je zelf de kansen niet afwerkt valt het doelpunt aan de overkant. Een licht toegekende vrije trap net buiten de zestien tegen de achterlijn werd over alles en iedereen aan de tweede paal gedropt, waar een Wit-Zwart speler moederziel alleen voor de 1-2 zorgde, meteen ook de ruststand.
Na de pauze kwam het oudzeer van KVVVA steeds meer boven drijven. Veldoverwicht kon niet direct omgezet worden in echte uitgespeelde kansen. Veel schoten wel uit de tweede lijn, maar de bezoekende keeper kende een bijna ongenaakbare voormiddag. Wit-Zwart A wist zijn sterktes wel om te zetten in doelpunten. Op enkele standaardsituaties, nog zo een oudzeer, werd het ineens 1-3 en zelfs 1-4. Arne V zorgde met enkele kattesprongen tussendoor dat de schade niet groter werd, maar helemaal op het einde diende hij zich nog een vijfde keer om te draaien na een penalty. Zwaar overdreven 1-5 cijfers dus op het bord na toch weer een wedstrijd waar het gevoel overheerste dat er meer had ingezeten. Als we nog iets willen maken van de eerste seizoenshelft is de opdracht voor volgende week simpel: winnen op het veld van leider Bonanza!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Arne C, Niels, Kris, Tim J, Tim DV, Remie, Jan, Kenneth, Bram B, Bram Y, Fritsjof, Kevin, Bert en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA: Tim DV
Geel KVVVA: Jan, Remie
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]