KVVVA A - Vurste-Semmerzake

Verslag

Zondagvoormiddag 17 april 2011, Tenhoutte
Na weken van nederlagen en uitkijken naar het einde van het seizoen was het eindelijk zo ver. Deze zondagvoormiddag mochten we Vurste-Semmerzake partij geven als seizoensafsluiter. Een ploeg waar we duidelijk nog iets hadden tegen goed te maken na een laat verlies twee weken geleden. Door het laattijdig afzeggen van de scheids diende daarvoor wel nog eerst een goed alternatief gezocht te worden. Maar na één telefoontje, naar onze schepen van sport / oud succescoach van de helft van deze bende, was dit euvel snel opgelost.
Dat hielp mogelijk mee in het feit dat direct alle neuzen in dezelfde richting stonden: het doel van de tegenstander. Dat leidde ook direct tot veel balbezit en de twee waterdragers van dit seizoen (en ook voorgaande) die duidelijk met een overwinning een lange zomerslaap tegemoet wilden gaan. Onze topscorer (dhr. Biglia aka Cainnech aka -voor de mensen van het eerste uur- 'Ti Tonneau) en onze eigenste aanvoerder (aka The Fox) hadden er duidelijk zin in. Na een goed kwartier wist de eerste de bezoekende doelman voor de eerste keer het nakijken te geven. Via een dood voorwerp kreeg Kenneth de bal waarna hij van een eindje buiten de zestien, nota bene met de linker, kon aanleggen. Voor de arme man in het doel de bal goed en wel zag komen stond het ineens 1-0. Tim kon dan natuurlijk niet achterblijven, na blijvend aandringen snoepte hij de bal mee en na wat aarzelen hoe hij hem in doel zou leggen besliste The Fox van niet onder te doen en ook met links te scoren, 2-0. Op het halfuur had onze kapitein zelfs de 3-0 aan de voet, maar alleen op doel besluitte hij iets te overhaast waarna de bal over ging. Er waren natuurlijk ook nog negen andere KVVVA A-ers die goed meededen en de bal mee in de ploeg hielden of achteraan secuur liepen te voetballen (met ook een pluim voor Bert die in doel die, wanneer nodig, zich opwierp als een betrouwbaar sluitstuk). Uiteindelijk rusten bij een verdiende en hoopgevende 2-0.
De tweede helft kregen we praktisch hetzelfde spelbeeld als in de eerste periode en KVVVA A stapelde de kansjes op. Jammer genoeg bleef het wachten en wachten op de 3-0. Een score die ook Brecht aan de voet leek te hebben toen hij alleen op de keeper afging, maar de supporters mochten op dat moment de geruststellende derde treffer nog niet vieren. Het werd zelfs nog even bibberen kort voor het einde toen een vrije trap over onze stand-in-doelman-tweede-helft Niels in doel belandde en het ineens nog 2-1 werd. Gelukkig nam Tim in de slotfase alle twijfel weg. Een schitterende vrije trap van achteruit van Hein zette the Fox, die evneens schitterend de buitenspelval omzeilde, simpel op weg naar de 3-1. Zo werd een minder seizoen, waarin vooral de terugronde als een absoluut dieptepunt kan worden gezien, toch nog met enige glans afgesloten. We klokken uiteindelijk af op een 13e plaats op 15 ploegen (bij de groten zouden we dus nipt de play-downs ontlopen en op een bizarre manier toch nog kunnen meedoen voor Europees voetbal) met 23 punten uit 24 matchen. Niet om over naar huis te schrijven dus, maar gelukkig waren er op deze Palmzondag ook nog zekerheden in het leven. De supporters van Den Bossenarius brachten ons zoals elk jaar vrede op aarde met een baksken Palm!

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Bert, Arne, Hein, Kris, Brecht, Tim, Remie, Fritsjof, Jan, Jeroen, Kenneth, Niels en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA A: Kenneth, Tim (2x)
Geel KVVVA A: /
Rood KVVVA A: /

[terug naar overzicht verslagen]