VV Volkegem - KVVVA B

Verslag

Dinsdagavond 11 augustus 2009, terrein Leupegem
De eerste wedstrijd van een nieuw seizoen, ondertussen het derde al. Met heimwee werd er even terug gedacht aan 2 jaar geleden toen we op hetzelfde veld tegen de eerste ploeg van het ondertussen ter ziele gegane DES Leupegem de allereerste partij ooit speelden in de geschiedenis van de jonge reserven. Toen kregen we een oplawaai van maar liefst 8-0. Ondertussen is er veel veranderd, er staan 2 baby's aan de zijlijn hun papa's toe te schreeuwen, Kris zijn armspieren zijn naar inziens van de webmaster een pak getrainder waardoor hij veel verder uitgooit (misschien van al dat wiegen of van te veel ...), de Jas is afgestudeerd en heeft zelfs al werk en Dekselse Niels oogt scherper dan ooit (hoogst waarschijnlijk omdat hij tot het domein van de sexueel actieven is toegetreden). Toch zijn sommige zaken nog steeds hetzelfde, het gras is nog steeds groen, de bal nog steeds rond, de coach heeft nog steeds geen lief en bij de tegenstander loopt er een oude bekende die vijftien jaar geleden steeds liep te mekkeren tegen de arbiter en nu al na 5 minuten die reputatie alle eer aan doet.
De wedstrijd dan. Die werd noodgedwongen, door blessures en afwezigheden, aangevat met enkele tactische ingrepen. Kevin in doel en Tim centraal achterin, voor de rest veel vertrouwde namen op de vertrouwde posities, met het moordende spitsenduo Bothuyne-Buyst in de spits. In de aanvangsfase bleek het wel nog even zoeken maar al snel leek KVVVA B (want zo noemen we nu) het ritme gevonden te hebben. Het eerste echte doelgevaar kwam echter van Volkegem, op een inworp waarvan we nog steeds niet goed weten voor wie hij juist was, anticipeerde een Volkegemnaar het snelst, hij stal 15 meter en gooide met een vaart de bal in waardoor een ploegmaat moederziel alleen voor Kevin kwam te staan en simpel de 1-0 maakte. Het antwoord van KVVVA B was gevat, niet veel later kreeg Kenneth de bal, de bonkige KVVVA-spits gooide even zijn driecijferige gewicht in de strijd, hield goed de thuisverdediging af en poeierde onhoudbaar binnen, verdiend 1-1. Toen achtte Bary Poupacar Kev zijn moment de gloire gekomen, op een ferme tegenprik van Volkegem hield hij met een ferme kattesprong de stand in evenwicht. Halverwege de eerste helft was het opnieuw KVVVA B dat de overhand nam, de bal werd van links voorgebracht en een thuisverdediger beroerde die met de hand op de rand van de zestien. Dankuwel zei Wim en met een grondscherende vrije trap was het 1-2. Het enige wat Volkegem daartegenover stelde was een beetje buitenspelgeloop, maar wonder boven wonder loonde dat. Toch wel een postpakketje waardig geholpen door de leidsman, want die leek ineens vergeten wat buitenspel was. Op die manier maakte Volkegem gelijk en even later kwamen ze zelfs nog voor ook. Rusten dus bij een gevleide 3-2 voor de thuisploeg.
De tweede helft kwam KVVVA B het best uit de kleedkamer. Opnieuw was het Wim die achter een vrije trap ging staan, dit keer ging de bal mooi tot aan de tweede paal waar Remie goed binnenkopte, 3-3 en opnieuw gelijk. Vanaf dan werd het duidelijk dat Volkegem al een wedstrijd meer in de benen had. De KVVVA B-verdediging leek ineens een Emmental van een van de beste jaren ooit gemaakt. Gelukkig waren de Volkegemvizieren niet te scherp gericht en bracht ook Kev meermaals redding. KVVVA B dreigde enkel nog vanop afstand alhoewel er bij een fout op Remie net binnen de zestien toch een strafschop mocht worden geclaimd. Maar volgens de coach had de arbiter al veel paters geschilderd, dus dat kon er wel nog even bij. Al bij al werd het dus een gelijkspel waar iedereen tevreden mee was. Voor iedereen een aangename avond die werd afgesloten met een pitatje in Ronse.

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Kevin, Tim, Lowie, Thomas, Kris VN, Niels, Bram, Wim, Jan, Kenneth, Remie, Jonas en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA B: Kenneth, Wim, Remie
Geel KVVVA B: Remie
Rood KVVVA B: /

[terug naar overzicht verslagen]