KVVVA A - Volkegem

Verslag

Zondagvoormiddag 20 januari 2008, Tenhoutte
Allen vol lof over de eerste stappen op het wereldwijde web was iedereen van KVVVA A voor de wedstrijd op zijn hoede voor 'slecht-te-interpreteren' uitspraken. Deze match werd dan ook met de volste concentratie aangevat. De thuisploeg was dan ook van zin de punten, voor de tweede maal op rij in 2008, thuis te houden. Wat in de eerste helft ook al gauw bleek met veel balbezit, goede combinaties en een bivak op de helft van de tegenstander. Veel uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op, wel een pak afstandsschoten op (maar meestal naast) doel. Volkegem kwam gedurende deze hele eerste helft maar één maal tot bij Hendrik, die dan ook nog eens een helpende hand kreeg van Brecht. Tussendoor had de verslaggeving op de bank ook nog enkele opmerkelijkheden te melden: Jonah die één Neurofen neemt (doping?), Jelle die reeds na 3 minuten een slok water neemt (nadorst?) en Kris B die te melden heeft dat de groene beter zijn dan de gele (onzin?). Ruststand dus 0-0, maar KVVVA A voelde dan al dat dit Volkegem wel klein te krijgen was.
En zo geschiedde ook in de tweede helft. Die begon wervelend met wat geduw en getrek van Fritsjof in de zestien waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Tim viel en die twijfelde geen seconde, 1-0 na een mooi grondscherend schot perfect in het hoekje. Niet veel later was het Remie die een actie maakte in het strafschopgebied en onderuit werd gehaald. Gevolg was een penalty die koelbloedig werd omgezet door Kenneth, 2-0. Even later scoorde Kenneth opnieuw, maar ditmaal werd hij, terecht, teruggefloten voor buitenspel, een donderende vloek guisde dan ook over Tenhoutte. Kenneth liet dit echter niet aan zijn hart komen en kort daarop geeft hij dan ook een prachtige assist op Jan die beheerst het derde thuisdoelpunt tegen de netten knalt. Dan volgden 10 mindere minuten van de thuisploeg (met ondertussen toch nog een opnieuw terecht afgekeurd doelpunt van Remie) waarbij de organisatie eventjes zoek was. Volkegem wist hiervan dan ook handig gebruik te maken om de eer te redden. Een gekruisd schot over de grond verdween zo in de verste hoek, 3-1. Toch wist KVVVA A zich hier snel over te zetten en het was vooral Remie die het tijd achtte zijn duivels te ontbinden. Op korte tijd presenteerde hij Kenneth dan ook twee doelpunten op een blaadje en zoiets laat die natuurlijk niet liggen, 4-1 en 5-1. Ook Wim wilde dan natuurlijk niet achterblijven om zijn, naar eigen zeggen, talrijke fans nog eens te plezieren met eindelijk nog eens een doelpunt en hij begon dan ook aan een lange solo op de linkerflank richting doel van de bezoekers. Maar liefst vijf spelers waren op deze mooie actie gevolgd en schreeuwden Wim dan ook luidkeels toe om van hem de bal te ontvangen. Jammer voor hen maar Wim had zijn talrijke fans duidelijk iets beloofd en hij trapte de bal dan ook weergaloos en heel erg egoistisch zelf binnen, een prachtige zesde treffer voor KVVVA A. Bart, inmiddels ingevallen, wou tussen al dit aanvallende geweld ook zijn duit in het zakje doen. Nadat hij iets eerder al een huizenhoge kans huizenhoog had overgetrapt, probeerde hij het eens met buitenkant rechts. De bal ging spijtig genoeg kilometers naast. Even vreesde Hendrik zelfs voor de keukenruit van zijn huis, maar gelukkig kwam het niet zo ver. Toch had Bart nog een doelpunt verdiend, maar het was hem helemaal op het einde van de partij niet gegund. Kenneth weigerde in de allerlaatste actie van de partij de bal af te geven aan de volledig alleenstaande Bart en trapte zelf op doel. De bezoekende doelman kon in eerste instantie keren, maar kon uiteindelijk toch niet verhinderen dat hij zich een zevende maal moest omdraaien op een schot van de goed gevolgde Remie, die na een dijk van een wedstrijd dit doelpunt meer dan verdiende. Einduitslag dus 7-1 en meteen ook de grootste thuiszege van het seizoen voor KVVVA A en een zes op zes in 2008, alsook in de heenronde.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Hendrik, Brecht, Bram, Kris VN, Wim, Jonah, Jan, Kenneth, Remie, Tim, Fritsjof, Kris B, Kevin en Bart
Doelpunten voor KVVVA A: Tim, Kenneth (3x), Jan, Wim, Remie