Team PA BRAMBO - KVVVA

Verslag

Vrijdagavond 24 augustus 2012, kunstgrasveld C Blaarmeersen Gent
De doodle opgemaakt door de coach bij de start van de voorbereiding leverde slechts 8 KVVVA-ers op voor deze toch wel unieke wedstrijd tegen de voormalige ploeg van de pa van Bram B. Voor de eerste maal in de geschiedenis van de jonge reserven van KVVVA mochten we namelijk aantreden op kunstgras. De coach had inderhaast nog Glen Schepens (voor de goede verstaander geen familie van de Jan) opgetrommeld om KVVVA te komen versterken en met de tegenstander was afgesproken dat zij ons enkele van hun grootste talenten zouden lenen. De voorbereiding op de wedstrijd verliep dus echter niet zo vlot!
Een bloemlezing! 19u00: de WM arriveert 15 minuten vroeger dan gepland uit het verre Ninove, parkeert zich op de volgens-het-eerste-zicht beschikbare parking en wandelt op het gemak volgens plan opgemaakt door Bram B richting Piereput, ritst onderbaan even de rits van een wannabe-triatleet die op zwemtraining staat en arriveert rondom 19u10 aan de afgesproken Piereput. Vijf minuten later arriveren perfect op tijd délégue met vrouw plus keeper met vriendin, vergezeld van Wim die inderhaast een snelle lift had geregeld. Nog 5 minuten later arriveert de opgetrommelde vriend van de coach, Glen. Na ongeveer nog een tiental minuten wachten en een telefoontje later van de coach dat hij een fietspech-hebbende
Bram B ergens in het centrum van Gent aan het oppikken is, verschijnt er ook een sympathieke Albanees voor zijn eerste wedstrijd in KVVVA-shirt. Van al dat wachten diende er even uitgeblazen te worden in de cafetaria van de Blaarmeersen (Dé Piereput) in wat lounge-zetelkes. Tot de coach er eindelijk doorkwam met valies en Bram B, alsook met de melding dat Bruno en Arne C onderweg waren. Een snelle verkleedpartij en een wandeling door het bos kwamen we uiteindelijk op het kunstgrasveld C van de Blaarmeersen. Na een fikse opwarming (zonder bal) en een snelle kennismaking met spelers Arne, Matti en Imin (voor de duidelijkheid noemen we ze X, Y en Z) konde we van start. Na een 50-tal seconden dook ineens ook
Arne C in tenue op, maar van Bruno was er op dat moment nog steeds geen sprake.
De wedstrijd dan, eindelijk! KVVVA deed het met de snel samengezochte noodploeg nog niet zo slecht. Fritsjof probeerde eens van buiten de zestien, maar de bal ging nipt naast. Verder goed over en weer gevoetbal leverde uiteindelijk nog enkele pogingen van buiten de carré op, maar de trappen van Wim (op de lat) en Brecht (de verkeerde kant van de kruising) misten maar net doel. Arne V hield intussen met een superparade en een goede tussenkomst op een stuitende bal ook de netten schoon. KVVVA wist uiteindelijk toch op voorsprong te komen. X zette gelegenheids-Glen op links alleen voor de thuisgoalie en een proper stiftertje later stond het 0-1. Leuk op-en-weer voetbal zonder echt uitgespeelde kansen zorgde er ook voor dat dit meteen de ruststand was.
Na de rust ging KVVVA uitdrukkelijk op zoek naar een tweede treffer. Maar zowel Wim, mooi op weg gezet door X maar met een lobje naast, als X zelf die eigenlijk altijd had moeten scoren, geraakten niet voorbij de thuisdoelman. Op een tegenaanval kreeg Bram B dan ongelukkig de bal tegen de arm. Vrije trap volgens de gelegenheidsscheids, en die werd met enig gemak geplaatst in de verste hoek, 1-1. De thuisploeg begon er dan beter en beter uit te komen, en dat leverde ook de 2-1 op. Na balverlies van (opnieuw-was het absloluut zijn dagje niet, zeg maar luidop de pineut van de dag) Bram B op een cruciale plek werd er goed gecombineerd en afgewerkt, 2-1. De match kabbelde verder voort, KVVVA ging wel nog op zoek naar de (verdiende) gelijkmaker, maar telkens was er ergens een voetje te veel dat in de weg stak. In de slotminuten ging Fritsjof nog vrij gevleid over het been van een verdediger in de zestien. Met een beetje goodwill had dit een elfmeter geweest, maar de gelijkmaker was KVVVA duidelijk niet gegund. Er werd dan ook afgefloten op 2-1, waarna er snel gedoucht werd en er een soort dropping begon naar het zoeken van ieders auto. Op die zoektocht werden zelfs de rugby-ladies van Gent gespot, maar jammer genoeg was een nog steeds vermiste Bruno zelfs daar niet te vinden. Met de gedachte dat toch de volle 7 KVVVA-ers ondertussen eens op kunstgras hadden mogen spelen trokken we dorstig (en zonder bonnetje te hebben gekregen) terug richting de verre Vlaamse Ardennen. Laat het ons dus houden op de gevleugelde uitspraak 'een ervaring rijker en een (fameuze) illusie armer'!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Brecht, Wim, Arne C, Bram B, Fritsjof, Ergys, Glen, X, Y en Z
Doelpunten voor KVVVA: Glen
Geel KVVVA: /
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]