KVVVA - Strijpen

Verslag

Zondagvoormiddag 12 oktober 2008, Tenhoutte
Een avondje KLoJo-fuif had duidelijk zijn sporen nagelaten in het kamp van KVVVA voor de aftrap. De technische staf leek in eerste instantie een volledig kattenarsenaal te sturen, maar gelukkig kwam onze D-Lee G himself er wel nog door. Ook bij de spelers was het wachten op de verwelkoming van sommigen tot diep in de partij. Veertien spelers gaven uiteindelijk present, de één al wat meer uitgeslapen dan de ander. KVVVA begon nochtans goed aan de match. Het had al heel vroeg op voorsprong moeten staan, maar de spitsen lieten het een beetje afweten. Net zoals de scheids overigens die een duidelijke fout op Tim niet bestrafte met een penalty maar met een corner. De volledige eerste helft was het een stormloop op de bezoekende doelman, maar die wist zijn netten, deels door het gemis aan scorend vermogen van de thuisploeg, proper te houden. Tussen al dat aanvallend geweld door keerde ook nog de maag van Lowie, de bakkerszoon uit Gent kon het even niet meer aan en smeekte naar een vroege vervanging bij zijn competitiedebuut. Kans op kans werd dan blijvend de nek omgewrongen, en zoals de wetten van het voetbal soms ondoorgrondelijk zijn viel de openingstreffer plots uit de lucht aan de andere kant. Wat getwijfel in de defensie en een onterechte 0-1 bij de eerste kans van Strijpen. KVVVA was hierdoor blijkbaar wat aangeslagen en nog geen vijf minuten later toonde Strijpen zich nogmaals dodelijk efficiënt, tweede kans en dito doelpunt voor de bezoekers op vijf minuten van de rust. Gelukkig kon Tim nog net voor de pauze milderen tot 1-2 na goed doorzetten van Bram over rechts.
De donderpreek van de coach kon tellen bij de rust. Verhalen over de spurtkwaliteiten van zijn bomma werden in vergelijking gesteld met de zondagswandelingen van de KVVVA-spelers. Het bleek wel te werken, want de tweede helft was nog maar net bezig toen Remie zijn schot via de doelman op de paal zag stranden. Remie was echter niet uit zijn loodje geslagen en bleef de rushes en voorzetten op de rechterkant opstapelen. Op zo ééntje was het een bezoekende verdediger die nogmaals de 100% afwerking van Strijpen in de verf zette en de bal keurig voor bij zijn eigen doelman schoof. Derde kans voor de Strijpenaars en derde doelpunt dus, gelukkig een own-goal. Remie bleef dan verder op zijn elan doorgaan en even later werd hij foutief gestopt. Een speler van KVVVA, die bij deze liever onbekend wenst te blijven, gaf jammer genoeg een pissertje richting doel waardoor de spanning nog even in de match bleef. Maar de bevrijdende treffer kwam er uiteindelijk wel. Bram ging even op solo en rondde mooi af, een oververdiende 3-2 voorsprong voor de thuisploeg. Even later gaf Remie de bezoekers dan de nekslag met een mooie geplaatste trap, 4-2 en meteen ook de einduitslag. Belangrijk zijn de drie punten, de rest is om snel te vergeten. Met 15 op 15 mag KVVVA volgende zondag de moeilijke verplaatsing maken naar Boekel en een weekje later is er de topper tegen Munkzwalm. Supporters worden dan massaal op post verwacht!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Jonah, Kris VN, Kevin, Thomas, Niels, Wim, Bram, Tim, Lowie, Fritsjof, Kris B, Remie, Jan en Bart
Doelpunten voor KVVVA: Tim, own-goal, Bram, Remie