KVVVA A - Strijpen

Verslag

Zondagvoormiddag 4 november 2007, Tenhoutte
We waren opnieuw in volle getale op post, enkel de coach had omwille van verschillende duistere redenen (misschien een lief?!) zijn kat gestuurd met een tactisch plannetje rond haar nek. Zijn geliefde broer moest het dringende spitsenprobleem oplossen en als snelle jongen (interpretaties zijn hier vatbaar) zorgen voor meer aanvallend vermogen. De tegenstander had het blijkbaar iets moeilijker gehad om uit het geliefde bed (of discotheek) te geraken en kwam, met slechts een klein beetje vertraging, net op tijd met elf spelers, de één al iets nuchterder dan de ander. Toch liet KVVVA A zich niet van de wijs brengen en de zegedrang was dan ook groot na een schamele 1 op 9. Reeds vroeg in de wedstrijd wist Kenneth het doelhout te treffen met een rake kopbal, jammer genoeg net niet raak genoeg. Het waren echter de bezoekers die op voorsprong kwamen en Hendrik kansloos lieten met een prachtig schot in de winkelhaak. KVVVA A vergrootte de druk nog, maar opnieuw waren het de bezoekers die scoorden op de counter, 0-2. KVVVA A diende de tegenstander direct van antwoord en verhoogde de druk op het bezoekende doel prompt nogmaals. De ene kans werd al iets vakkundiger of de andere de nek omgewrongen en ook de bezoekende doelman zag ineens een red bull vliegen ergens aan de bovenhoek van zijn doel want hij haalde een mooi schot van Fritsjof zomaar van onder de lat. Toch wist KVVVA A de aansluitingstreffer te maken nog voor de rust, Kenneth dook goed op aan de tweede paal na een mislukt schot en werkte beheerst af. Razendsnel spurtte hij achter de bal die hij net tegen de netten had geknald en spurtte zowaar nog rapper richting middenstip, de bal onder de arm en ondertussen een mooie imitatie uitschreeuwend van het oergeluid. U merkt het al, de Kenneth had haast en de toon was dan ook direct gezet voor de tweede helft.
De tweede helft gooide KVVVA A zijn volledige gewicht in de strijd (dat kan dus tellen) wat resulteerde in een snelle gelijkmaker, op een grondscherend afstandsschot van Kenneth was Fritsjof goed gevolgd, in tegenstelling tot de eerste helft waarin hij in een soortgelijke situatie de bal vanop slechts 1 meter voor doel knullig overknalde, scoorde hij nu wel, 2-2. Toen achtte Jonas zijn moment de gloire gekomen, nadat hij in zijn ellenlange carrière voor KVVVA slechts nog maar 1 doelpunt had gemaakt, verdubbelde hij nu dit aantal. Na een handigheidje van Fritsjof, die eveneens mee zijn gewicht in de schaal wierp en op volledig eigen lompe wijze op de bezoekende keeper ging liggen (alle verwijten in verband met het syndroom van Down van deze man aan het arbitraal gegeven ten spijt), kon Jonas met een prachtige boogbal de 3-2 scoren. Even later ging diezelfde Jonas (jaja, Van Welden was in zijn dagje) door op zijn vertrouwde linkerflank en gaf een scherpe voorzet. Tim, spits ad interim maar een zeer puike prestatie, had zoveel compassie met de tegenstanders dat hij een van de verdedigers zelf de bal in doel liet trappen, een genereus gebaar van een genereus man! Toch vond Strijpen nog een tweede adem en ineens kwam er een doelpunt uit de lucht gevallen (waarschijnlijk weer een vliegende red bull, maar het telde wel), 4-3. De wedstijd kende nog een spannend en zenuwachtig einde en het was uiteindelijk Kris VN (hij had het bewezen op training, dus terecht aangeduid) die in de allerlaatste minuut alle twijfel wegnam door het omzetten van een terecht toegekende strafschop. Einduitslag 5-3 en eindelijk nog eens puntengewin voor KVVVA A. Dit werd achteraf dan ook terecht gevierd met kieken en ander dergelijks op de eting van de plaatselijke Chiro!

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Hendrik, Kevin, Bram, Thomas, Jonah, Jonas, Jan, Kenneth, Kris VN, Tim, Fritsjof, Niels en Bart
Doelpunten voor KVVVA A: Kenneth, Fritsjof, Jonas, own-goal, Kris VN