SK Schorisse - KVVVA

Verslag

Vrijdagavond 17 augustus 2012, terrein SK Schorisse
De traditionele seizoensopener tegen het bevriende SK Schorisse begon met een survivaltochtje in een wanhopige zoektocht naar overgetrapte ballen achter het verste doel. Van bij de opwarming was dus al duidelijk dat dit niet de meest efficiënte avond ging worden. Na een tweetal minuten mocht gelegenheidsdoelman Brecht zich daarbovenop al een eerste keer omdraaien. Dom balverlies op het middenveld luidde de eerste en eigenlijk ook enige kans van de hele wedstrijd in voor SK Schorisse en dat leverde meteen de 1-0 op. De rest van de eerste helft werd een partijtje eenrichtingsvoetbal waarbij KVVVA moeite had om de goedkeepende thuisdoelman te kloppen. Die thuisdoelman trok in de eerste 20 minuten trouwens wel al 2 maal aan de noodrem toen Remie telkens iets sneller op de bal was, maar de eerste keer werd de bal buiten de zestien gelegd, de tweede keer zag de immer sympathieke scheids Luc geen graten in de vraag naar een penalty. Kenneth werd tussendoor ook nog eens fijntjes het straatje ingestuurd door Fritsjof, maar zijn poging ging via de lat over. Net voor de drankpauze dan toch een verdiend doelpunt voor KVVVA. Jan bracht de bal voor en Kenneth met een halve volley met de linker binnen, 1-1 en even drinken. Na de, door het warme weer, nodige drankpauze bleef KVVVA het spel dicteren. Opnieuw leverde dat wat kansjes op, maar het prille seizoen bracht direct het oud zeer naar boven dat de afwerking nog steeds beter kan. Op die manier bleef het 1-1 tot aan de rust.
Tijdens de rust werden de koppen even bij elkaar gestoken en daar kwam vooral naar boven dat we de bal iets langer in de ploeg moesten proberen houden. Bij het begin van de tweede helft gebeurde dit ook, wat enkele mooie combinaties opleverde. Met een subtiele doorsteekpas wist Bram B zo Arne te bereiken, maar die liet de bal iets te ver van de voet schieten en weg kans. Niet veel later wist Schorisse nog eens richting het doel van KVVVA te trekken. Een zuivere kans kon de poging niet echt worden genoemd, maar zowel Brecht als Bruno gingen er op de doellijn bij liggen, waarna de bal na een ware scrimmage toch over de lijn sukkelde. De thuisploeg op die manier erg verrassend weer op voorsprong, 2-1. De beleving leek dan een beetje uit de partij te gaan en SK Schorisse begon goed mee te spelen. Er werd aan beide kanten druk gewisseld vanwege de zwoele zomeravond en bij KVVVA leken die wissels toch opnieuw iets meer vuur te geven. KVVVA ging uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en Kenneth kwam er wel heel dicht bij, maar zijn délégue U19 stak er letterlijk nog een klein voetje tussen waardoor de bal nipt naast ging. De corner die er op volgde zorgde wel voor een doelpunt. Wim bracht de bal perfect voor waar Remie de bal op de slof nam en zo de 2-2 tegen de touwen kon trappen. Nog geen twee minuten later lukte KVVVA opnieuw een doelpunt. De bal bleef in de zestien even hangen en Bert reageerde als snelste, een geplaatst balletje in de verste hoek en KVVVA eindelijk op voorsprong, 2-3. Met nog een vijftal minuten te spelen leek de buit binnen, maar in de laatste minuten zorgde iets te overenthousiast samen spelen achteraan voor twee slippertjes van onze gelegenheidsdoelman. De eerste maal wist Wim dit nog recht te zetten, maar de tweede keer was het wel fataal. Zo kreeg Schorisse op een dienblaadje toch nog een gelijkmaker cadeau, alhoewel die maar net onder de lat werd binnen getrapt. De match werd net erna afgefloten op 3-3. Een eindstand waar iedereen voor de eerste wedstrijd wel tevreden mee was. Ook traditioneel werd er na de partij nog wat verbroederd tussen spelers en supporters met een Jupilerke en een boterham!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Brecht, Wim, Kris, Bram Y, Arne C, Tim DV, Fritsjof, Kenneth, Jan, Remie, Bert, Thomas, Bruno en Bram B
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth, Remie, Bert