Schendelbeke - KVVVA B

Verslag

Zondagvoormiddag 15 november 2009, terrein Aspelare
Na eindelijk nog eens een overwinning op de vorige speeldag dienden we op deze miezerige zondagmorgen de verplaatsing te maken naar Schendelbeke. Geen makkelijke opdracht om de prille zegereeks (in dit geval 1 wedstrijd) door te trekken. Schendelbeke, de nummer 2 van vorig jaar, is een moeilijk te ontwrichten geheel dat, bleek al snel, zeer sterk is op standaardsituaties (of naar Tims zeggen wij zeer zwak). De wedstrijd begon evenwichtig, zo een typische partij waarvan je op dat moment denkt: de ploeg die hier eerst scoort wint. En dat was in dit geval Schendelbeke dat via een kopbal na een vrije trap (dé standaardsituatie dus) de score na een tiental minuten kon openen. Dan denk je: een ware opdoffer voor KVVVA B en wederom van dezelfde ziekte een broertje dood en een lange terugrit na de wedstrijd richting thuis. Maar dat was duidelijk buiten Kenneth gerekend. Na een weekje inactiviteit (en ondertussen eindelijk nog eens een zege) was de bonkige KVVVA-spits duidelijk geprikkeld. Gesterkt door een paar nieuwe Nike Tiempos met kangoeroeleer kon Kenneth niet veel later dan het openingsdoelpunt de stand alweer in evenwicht brengen. Na een mooie solo van Remie over rechts en een harde knal diende de thuisdoelman te lossen. Kenneth er als de kippen bij en 1-1. Weer niet veel later een vrije trap voor KVVVA B, een man met vertrouwen (Kenneth dus) achter de bal en een loeiharde knal richting kruising en het stond ineens 1-2. Nog was het vaatje van Kenneth op dat moment niet leeg, weer vijf minuten later Tim die alleen op doel af wordt neergehaald in de zestien en dus een terechte penalty, wederom een man met nog meer vertrouwen achter de bal (weeral dus Kenneth), 1-3 en een loepzuivere hattrick. In amper een kwartier tijd mochten we 3 maal de kniezwengel (of iets dergelijks) van onze topscorer bewonderen en dat deed heel de ploeg (trouwens voor een keer nog eens "en grand complet") deugd. Het voorbeeld van de Kenneth werd in de eerste helft dan nog gevolgd door Tim (eigenlijk met een al even mooie harde trap als Kenneth zijn tweede) en Bram (een prachtige solo en dito afwerking met een opwippertje) waardoor we wonder boven wonder gingen gaan rusten bij een 1-5 ruststand. Ongetwijfeld het beste wat KVVVA B dit seizoen al op de mat legde.
De tweede helft kende bij het begin eigenlijk een prachtig vervolg toen weer Tim (als aanvoerder de onbetwiste leider in dit elftal) overhoeks de 1-6 kon binnen knallen. Op die manier zat KVVVA B helemaal op rozen waardoor aan iedereen de nodige speeltijd kon worden gegund. Schendelbeke kon tegen deze ploeg die ineens blaakte van het vertrouwen verder nooit meer een vuist maken, alhoewel ze nog een heel schone pot (in dezelfde goal als Kenneth en Tim in de eerste helft, dus ongetwijfeld daardoor geinspireerd) konden maken. Diep in de tweede helft wist dan ook Dekselse Niels nog zijn doelpuntje mee te pikken, op een scrimmage voor het Schendelbeekse doel verschalkte hij met een pisballetje voor de zevende maal in deze partij de thuisgoalie waardoor er uiteindelijk werd afgefloten op 2-7, een onverhoopt maar oververdiend resultaat voor de troepen van coach De Vos die op deze manier de positieve ingeslagen weg verder bewandelen. Met de komende weken tegenstanders als Herzele, Onkerzele en Zandbergen mag er zelf gehoopt worden op een kleine remonte nog voor de winterstop!

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Kevin, Brecht, Niels, Kris VN, Lowie, Arne, Bram B, Tim, Kenneth, Jan, Remie, Bram Y, Fritsjof, Wim en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA B: Kenneth (3x), Tim (2x), Bram, Niels
Geel KVVVA B: Arne, Lowie
Rood KVVVA B: /

[terug naar overzicht verslagen]