KVVVA B - Schendelbeke

Verslag

Zondagvoormiddag 28 maart 2010, Tenhoutte
Na de vernedering in de heenronde (lees ook het 4 maand niets meer posten op hun site) mochten we op deze zondagmorgen een gemotiveerde tegenstander verwachten. Het uurverschil stoorde de Schendelbekenaren blijkbaar niet, want reeds om 9u stonden ze in vol ornaat op Tenhoutte en niet veel later waren ze ook al bezig met de warming-up. Coach De Vos moest (uitgerekend op zijn verjaardag) in iets minder gunstige omstandigheden de wedstrijd aanvatten. Een pak afzeggingen waardoor Bram Y nog noodgedwongen werd opgeroepen en we met 12 spelers de bezoekers partij konden geven. Dat was er in de beginfase echter niet aan te merken. KVVVA B knokte goed voor elke bal en zette Schendelbeke goed vast op de eigen helft. Echt superuitgespeelde kansen leverde dat niet op, maar KVVVA B kwam toch regelmatiger in het strafschopgebied van Schendelbeke dan omgekeerd. Bij de rust wel nog steeds 0-0, maar het geloof in de thuisoverwinning werd steeds groter.
Na de rust grotendeels hetzelfde spelbeeld. Schendelbeke, nu met de wind in de rug, kon enkel kansen creëren door hun eigen tactiek, die ook meermaals werd geroepen naar menig medespeler (zoiets van "geef ter ne schup op" en "pompt em naar voren"). Dat leverde zelfs een doelpunt op volledig in die stijl: lange bal van de doelman naar een middenvelder die al dan niet met het volle weten ervan de bal mooi verlengd naar een aanvaller, die met een schot, gedragen door de wind over Kev in doel viel. Op die ene, bijna identieke, fase na waarbij Kev de bal nu wel tegen de lat kon tikken blonken de bezoekers enkel maar uit in gemekker, gekneut en veel fouten. De voor de arbiterspotter nobele onbekende Wullaert Roger had er zijn handen mee vol. KVVVA B trachtte wel nog een punt (en verdiend zou het geweest zijn) uit de brand te slepen en daarvoor kreeg het ook kansen. De beste waren voor Tim (na goed storen van Fritsjof op de keeper), Wim (goed schot van ver) en de laatste en misschien nog meest opgelegde voor Bart (open doel aan de tweede paal na een perfect genomen hoekschop maar net naast). Schendelbeke ging dus met een gevleide driepunter naar huis, KVVVA B werd gelukkig getroost met een bakje Palm (ter ere van Palmzondag) door onze supporters en een bakje Romy (met de nodige Almdudlers) door onze coach.

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Kevin, Brecht, Kris VN, Wim, Bart, Jan, Tim, Remie, Fritsjof, Hein, Bram Y en Jeremy