VC Ressegem - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 29 januari 2012, Mooi terreintje in Hillegem
Een onbekende verplaatsing naar het verre Hillegem stond deze zondagvoormiddag op het programma. Tegenstander Ressegem, tot voor Nieuwjaar zeer sterk bezig, had in 2012 een 0 op 6 laten noteren tegen de leider en de rode lantaarn. We dienden dus een gewond dier in de ogen te kijken dat duidelijk bewust was op revanche. KVVVA, dat na een fameuze down ook al een kleine up had gekend na de jaarwisseling, diende opnieuw een in der haast in elkaar getimmerd elftal op de mat te brengen wegens een waslijst aan geblesseerden en examen-plichtigen. Het was dan ook Ressegem dat het sterkste aan de wedstrijd begon. Het geimproviseerde KVVVA-middenveld diende meer achter de bal aan te lopen dan hun lief was, maar het was toch KVVVA dat na een tiental minuten op voorsprong kwam. Kenneth wist op een mooie manier Remie in de diepte te lanceren en die laatste werkte het proper af, 0-1. Even later kon Remie de voorsprong zelfs bijna verdubbelen na slecht werken door de thuisdoelman, maar die wist zijn foutje nog te herstellen. Heel lang hield de voorsprong van KVVVA niet stand. Na een door de scheidsrechter onterecht toegewezen hoekschop lukte de thuisploeg de 1-1. Ei zo na werd het bijna 2-1. Een thuisspeler mocht ondanks enkele handtastelijkheden op Kris aan de linkerkant toch een voorzet afleveren, die ging over alles en iedereen waarna een thuisspeler aan de tweede paal veel tijd kreeg om aan te leggen. Iets te veel tijd zo bleek, want een zo goed als gemaakt doelpunt werd door Niels nog van de lijn geveegd. Tijd dan voor de grote Koster-show. Eerst testte Wim nog de vuisten van de keeper in de korte hoek, maar even later was het de oudste Koster die nog voor een mooier moment zorgde. Na een half jaar werd vergane glorie Hein nog eens van onder een laagje stof gehaald en hij stond nog maar een handvol minuten op het veld toen hij na een perfecte steal alleen op de thuisdoelman afging en zowaar nog perfecter afwerkte, 1-2. En nog was het broederonderonsje niet afgelopen. Wim haalde van ver uit, de thuisdoelman met een aarzelende tussenkomst en opnieuw Hein er als de kippen bij, 1-3. Ressegem ging nog voor de rust resoluut op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de verdediging hield opnieuw goed stand. Als de thuisploeg dan al eens een listig balletje tussenin dropte was Arne V steeds bij de pinken, waardoor het net als een weekje eerder rusten was met 1-3 stand tegen een hoger geklasseerde tegenstander.
De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of daar was de thuisploeg al. De eerste vijf minuten was het trouwens allemaal thuisploeg wat de klok sloeg en KVVVA kwam een tweetal keer enorm goed weg, deels dankzij een enorm secuur keepende Arne V. Op een eenzame tegenstoot kwam dan ook een groot gevoel van opluchting toen, weeral, Hein alleen kon doorgaan en proper de 1-4 overhoeks wist binnen te trappen, een hattrick! Arne V wist ondertussen de netten nog steeds vrij proper te houden en wanneer hij dan toch eens geklopt was kreeg hij opnieuw assistentie op de lijn. Dit keer was het opnieuw Hein die zich bepalend toonde door een bal weg te koppen net onder de lat. Veel aandringen van Ressegem leverde uiteindelijk toch de 2-4 op. Een aarzeling op onze linkerkant lag hierbij aan de basis. Het werd dan nog even vrezen voor de 3-4 en die kwam er ook, maar een kopbal aan de tweede paal werd al dan niet terecht afgekeurd voor buitenspel. KVVVA loerde intussen op de counter. Jan en Bram Y mochten op die manier alleen op doel afgaan, maar een doelpunt bleef uit. Diep in de tweede helft nam Kenneth tot slot toch alle twijfel weg na een blunder in de defensie. Een mooi plaatsballetje met de linker zorgde zo voor een 2-5 stand. Meteen ook de eindstand, want KVVVA wist de wedstrijd verder rustig uit te spelen waardoor de nummer 3 in de stand een 0 op 9 mocht optekenen en op die manier volledig uitgeteld lijkt in de titelstrijd. Volgende week mogen we een weekje rusten want een bye op het programma. Een week later volgt de lastige verplaatsing naar Wit-Zwart A, maar het is naar de wedstrijd nog een week later dat menig supporter al uitkijkt. Na de overwinningen de laatste 2 wedstrijden tegen de nummers 2 en 3 in de stand wil dit KVVVA dan ook de scalp van de ongeslagen leider Deftinge! Wordt dus vervolgd...

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Niels, Kris, Jeroen, Arne C, Wim, Jan, Fritsjof, Remie, Kenneth, Bram Y, Hein en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA: Remie, Hein (3x), Kenneth
Geel KVVVA: Jeroen, Fritsjof en Jan