KVVVA - Ressegem

Verslag

Zondagvoormiddag 8 december 2013, Tenhoutte
Na de driepunter in Kluisbergen kregen we, op basis van het klassement, opnieuw een haalbare tegenstander. Voor de laatste wedstrijd van de heenronde wilden we voor de eerste keer dit seizoen de punten echt thuis houden en al snel trok KVVVA in het offensief. Na nog geen 2 minuten een grote kans voor Bram Y, maar zijn schot werd in extremis door een verdediger gekeerd op de lijn. Ook een poging van Remie zeilde maar net over. Ressegem dreigde vooral op stilstaande fases, maar telkens was Arne goed bij de pinken. Halverwege de eerste helft dan toch de verdiende openingstreffer voor KVVVA. Kenneth kon op een hoekschop koppen en de bezoekende doelman werd geklopt door een eigen verdediger die de plukbal net voor zijn neus over hem binnenkopte. Voor de rust had de score nog uitgebreider moeten zijn, maar de bal werd op een warrige fase voor het bezoekende doel tot twee maal toe van de lijn gehaald na inzet van Fritsjof en Bert. Uiteindelijke rustcijfers dus 1-0.
Alhoewel de verdediging duidelijk op de eerste clean sheet van het seizoen was gebrand ging het na 2 minuten in de tweede helft al mis. Een poging van een bezoeker verdween via het been van Tim J in doel waardoor Ressegem wat gevleid op gelijke hoogte kwam. Een kwartier kreeg KVVVA het moeilijk maar daarna was het bijna opnieuw eenrichtingsvoetbal. Remie trapte na een mooie solo nog in het zijnet, maar toen Brecht wat later zijn solo opzette was het wel prijs. Met rechts ging de bal uiteindelijk in de bovenhoek waardoor KVVVA opnieuw verdiend op voorsprong kwam. En aangezien Brecht een goaltje op de teller mocht bijschrijven kon Kenneth natuurlijk niet achterblijven. Een vrije trap op de rand van de 16 werd dan ook ostentatief opgeëist. Bert dreigde nog even in de weg te staan, maar maakte op het gepaste moment plaats waardoor Kenneth met een streep in de benedenhoek de 3-1 op het bord plaatste. Even later zag Bert zijn 4-1 onterecht afgekeurd voor buitenspel nadat de leidsman iets te snel had gefloten waardoor dat feestje niet doorging. Eindstand dus 3-1, eindelijk het eerste puntengewin van het seizoen in een thuiswedstrijd. Met een 6 op 6 en 4 overwinningen sluiten we de heenronde af en maken we direct een sprongetje in het klassement!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne, Kris, Tim J, Thomas B, Jan, Bram B, Fritsjof, Kenneth, Remie, Brecht, Bram Y en Bert
Doelpunten voor KVVVA: own-goal, Brecht, Kenneth
Geel KVVVA: Remie