Overboelare - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 2 november 2008, mini-reserveterrein Overboelare
Ergens in een hoek tussen een voetbalkantine, een jachtgebied, een spoorweg en een weide diende KVVVA Overboelare partij te geven. Het stukje veld, nauwelijks groter dan een gemiddelde biljarttafel, bleek bovendien niet echt onderhouden en vrij drassig. Niet echt iets naar de stijl van een ploeg die liever combineert dan wroet in de modder. KVVVA toonde zich nochtans in het begin van de partij de sterkste ploeg en versierde enkele kleine kansen, de beste van Remie strandde jammer genoeg op de lat. Overboelare beperkte zich tot het buiten rammen van de bal en hun enige wisselspeler moest zijn grootste schrik overwinnen tussen de koeien. Even later deed diezelfde kerel een zowaar nog grotere angst op toen hij vroeg in de partij moest invallen. "Dienen is nog meer schau van Kenneth dan van die koe" waren Lowies gevleugelde woorden op de bank. Spijtig genoeg werkte dit schrikoffensief niet echt want even later werd de bal over de KVVVA-verdediging gegooid, bij de eerste deftige dreiging van Overboelare was het raak, 1-0. KVVVA probeerde dan verder de combinerende oplossing te zoeken om voor de rust nog gelijk te stellen, maar op een tweede situatie die op een doelpoging leek ging de bal opnieuw binnen, een zéér onverdiende 2-0 bij de rust.
Tijdens en vlak na de pauze werd er ingegrepen. Al het aanvallende geweld van KVVVA kwam in de ploeg en de wedstrijd werd voor 80% gespeeld op de kleine ruimte tussen de middenlijn en de zestien van de thuisploeg. Echte uitgespeelde kansen leverde dit echter niet op. Wel veel dreiging, maar keer op keer werd de laatste beslissende bal buiten of naar voor gekeild door de thuisverdediging. Dat bezorgde de thuisploeg nog enkele mooie kansen op de counter, maar Hendrik liet zich niet meer passeren, net als de thuisdoelman die samen met zijn verdedigers anti-voetbal bleef spelen maar wel leuk de drie punten thuis hield.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Hendrik, Kris VN, Kevin, Thomas, Niels, Brecht, Jan, Jonas, Bram, Kenneth, Remie, Lowie, Mathieu en Fritsjof
Doelpunten voor KVVVA: /
Geel KVVVA: /
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]