KVVVA A - Overboelare

Verslag

Zondagvoormiddag 6 januari 2008, Tenhoutte
Tegen alle verwachtingen in had het plaatselijke driekoningenlopen weinig sporen nagelaten. Door genoeg nuttigheden voor middernacht op zaterdag hadden bepaalden toch voldoende uurtjes kunnen uitrusten waardoor er wonder bij wonder na een lange winterstop toch een deftig elftal op de been kon worden gebracht. Met 10 hele spelers en twee halve (cfr Bart en Tim, beiden terugkerend uit blessure maar nog geen wedstrijdritme) werd besloten om de twee halve elk aan 1 helft te onderwerpen. De rest, al dan niet nog in de waan van diezelfde driekoningenfeesten, besloot er dus zijn kop voor te leggen en de volledige wedstrijd het beste van zichzelf te geven.
De wedstrijd begon denderend, reeds na 5 minuten wist Remie een nagenoeg perfecte vrijetrap van Jan zowaar nog perfecter in de kruising van het doel van de bezoekers te koppen, 1-0. Kort daarna ging Remie opnieuw door op de rechterkant en bediende de goed gevolgde Fritsjof die koelbloedig met zijn mindere linker afwerkte, 2-0. De eerste helft zwalpte in een gezapig tempo verder en er werd uiteindelijk gerust bij een verdiende 2-0 voor de thuisploeg.
De tweede helft begon met kansen aan beide zijden die nu en dan eens vakkundig de nek werden omgewrongen, dan weer eens schitterend gepareerd door beide doelmannen. Halfweg de tweede helft kwam er dan toch een opening voor de thuisploeg, Remie kreeg een opgelegde kans maar kon die jammer genoeg niet benutten. In tegenstelling van uit te lopen tot 3-0 waren het de bezoekers die op een tegenstoot de 2-1 maakten. Een van de bezoekers dook ongedekt op aan de tweede paal en liet Hendrik kansloos. Hierdoor begon Overboelare opnieuw in zijn kansen te geloven en zette almaar meer druk. Op het juiste moment echter kon Jonah de bezoekers de mond snoeren door een prachtig voorzet-schot dat achter de bezoekende keeper in doel verdween. Hierdoor zakte de moed in de schoenen van de bezoekers waardoor deze 3-1 stand dan ook op het bord bleef.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Hendrik, Brecht, Bram, Kris VN, Wim, Jonah, Jan, Kenneth, Remie, Bart, Fritsjof en Tim
Doelpunten voor KVVVA A: Remie, Fritsjof, Jonah