Ophasselt - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 4 november 2012, B-terrein Ophasselt
Topper in de onderste regionen van de rangschikking. Voor deze verplaatsing konden we rekenen op nipt 11 aanwezige spelers en nipt mag wel zeer letterlijk worden genomen. De koster, lichtelijk overslapen door nachtelijke escapades met een nieuwe deerne, arriveert pas na een snelheidsetappe Gent-Maarkedal-Ophasselt net op tijd in Ophasselt om mee te doen. KVVVA begint echer goed en neemt de wedstrijd grotendeels in handen wat leidt tot enkele kansen. Bert krijgt hierbij dé kans op 1-0 maar zijn trap spat jammerlijk uiteen op de lat. Fritsjof probeert het even later met een kopbal na een vrije trap, maar zijn poging gaat pal op de keeper. Uiteindelijk weet Remie de ban toch te breken na een hoekschop van Wim die door Remie aan de eerste paal in de volley hard wordt binnengetrapt. Tijd dan voor Ophasselt om hier toch iets tegenover te zetten. Na een rare voorzet volgt hun beste kans. Fritsjof bijna met de own-goal, maar de bal gaat gelukkig op de lat. Luttele seconden voor de rust valt dan alsnog de gevleide gelijkmaker. Een licht toegekende fout op het midden ligt aan de basis van het doelpunt waarbij een vrije trap wordt verlengd en zo in doel beland, met 1-1 dus rusten.
Na de koffie is het moeilijk voetballen voor KVVVA op de slechts bespeelbare helft die meer weg heeft van een net omgeploegd patattenveld dan van een voetbalplein. Na opnieuw een betwiste fase waarbij Remie duidelijk in de rug wordt gelopen slikt KVVVA dan ook nog de 2-1. Het blijft moeilijk om zuivere kansen te creëren, met een Albanese vloek ertussen tot gevolg. Diep in de tweede helft wordt het op een counter van Ophasselt, na omspelen van Arne en het binnenglijden van een thuisspeler (met een fameuze reuk van buitenspel) 3-1. Kenneth kan even later toch nog milderen tot 3-2 nadat bert de paal treft (ook dit na een fase met een fameus buitenspelluchtje). KVVVA probeert tot slot toch nog de bakens te verzetten en op zoek te gaan naar een punt om mee te vertrekken, maar op een tegenstoot wordt het nog 4-2. Na de partij was het nog enorm jammer om te zien dat na een wedstrijd vol dubieuze beslissingen op cruciale momenten de leidsman nog duchtig en geruime tijd staat te verbroederen met de thuisspelers aan hun kleedkamer. Voetbal op zondagvoormiddag, het zal zo maar zijn zeker?!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Thomas, Kenneth, Wim, Bruno, Kris, Remie, Fritsjof, Ergys, Jan en Bert
Doelpunten voor KVVVA: Remie, Kenneth