Ophasselt - KVVVA B

Verslag

Zondagvoormiddag 6 september 2009, Terrein Ophasselt
Als leider (na 1 wedstrijd) diende KVVVA B op deze zondagmorgen Ophasselt partij te geven. De coach had voor deze wedstrijd een verrassende 4-3-3 in petto en was dus absoluut van zin om de tegenstander eventjes op te peuzelen. De massaal meegekomen supporters hadden er ook goed oog in, omstreeks half tien werd vastgesteld dat het amateurisme troef was in de kantine: de Kurt kwam net toe, er was geen thuisdélégé, enkele spelers werden op het laatste nog opgebeld en er was nog geen arbiter. Exact vier minuten later nam onze geblesseerde goalie zijn eerste slokje om zijn builde door te spoelen van de avond ervoor en werd de opwarming van KVVVA B nauwlettend in de gaten gehouden en becommentariëerd. Daarbij enkele opmerkelijke gebeurtenissen: Lowie heeft last van coördinatiestoornissen, de coach wordt ingeschakeld als ballenjongen en Jan geeft Bart het verwijt van een "slom uuft".
Toch wordt even later de wedstrijd zonder problemen op gang gefloten. Al snel blijkt dat KVVVA B een maatje te groot is voor de tegenstander. Verschillende kleine kansjes stapelen zich op met vooral Kenneth als aan- en afspeelpunt. Het is echter Wim die op het kwartier de eerste echt serieuze kans wild over trapt. Even voor het halfuur dan toch Ophasselt met een gevaarlijke tegenprik, gelukkig is onze eigenste Bary Poupacar Kev bij de pinken, meer nog, op de tegenaanval valt de oververdiende 0-1. Wim werkt beheerst af op aangeven van Tim. Niet veel later is het opnieuw Tim die de actie maakt en de ruststand vastlegt, na een mooie persoonlijke actie op een gekregen boulevard werkt the Fox beheerst af, 0-2 en dus niet veel later rusten.
Zoals de eerste helft eindigde, zo vervolgt de tweede dezelfde weg, Kenneth strooit met de assists, maar onder andere Papi Jan moet niet weten van cadeaus. Hij trapt knullig over de bal, dit had eigenlijk de 0-3 moeten zijn. Ondertussen trapt Ophasselt ook niet meer zo veel tegen de bal, Jonas is de eerste die dit moet bekopen. Na een slecht contact dient Van Welden broederlijk door coach en délégé van het veld te worden gedragen. In de tussentijd wordt er ook aan de zijlijn niet stilgezeten, een bloemlezing: "11u03: de supporters schellen de eerste lauwe Romy, ze zien de tegenstander er precies een beetje doorkomen, Van Welden heeft al wat minder pijn (ijs helpt), Ellen brengt nog een jupke en het bier omringt de supporters, conclusie: dit wordt weer een vruchtbare dag en het is tijd voor een doelpunt!". Het gekribbel van de verslaggever was nog niet koud of het was van dat. Arne probeert een voorzet en die waait over de thuisdoelman binnen, 0-3 voor KVVVA B. Op die manier kabbelt de wedstrijd verder met nog 2 doelpunten. Op een schitterende corner van Jan kopt Remie binnen en even later is het Jan zelf die van op de stip de forfaitcijfers laat aantekenen. De thuisploeg had dan bijna de eerredder nog, maar opnieuw Jan, overal vertegenwoordigt, haalt de bijna own-goal van Thomas van de lijn. De thuisploeg laat zich dan nog betrappen op nog meer potiger voetbal, het is Arne die op brute wijze tegen de grond wordt gewerkt, Tim maakt daarop veel lawaai en maant zijn vervanger, de Jas, even aan tot een potje rugby. Met tien spelers maken we het slot van de wedstrijd af zonder verder in de problemen te komen. Een oververdiende overwinning dus die door Kenneth op passende wijze wordt gevierd met het drinken van een coca (!). Op weg naar huis gaat vervolgens de Kev, met een zes op zes op zak, nog even goed open.

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Kevin, Jonas, Bart, Thomas, Kris VN, Wim, Jan, Tim, Remie, Lowie, Kenneth, Arne en Jasper
Doelpunten voor KVVVA B: Wim, Tim, Arne, Remie, Jan
Geel KVVVA B: /
Rood KVVVA B: /

[terug naar overzicht verslagen]