Ophasselt - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 25 januari 2009, Stade Rapide Club Ophasselt
Na een lange winterstop diende de eerste wedstrijd van 2009 gespeeld te worden in Ophasselt. Op een drassig plein voorzien van banken met airco aan de zijlijn nam KVVVA al gauw het overwicht. Na een corner was het Thomas die de score kon openen met een afgeweken bal. KVVVA was het eerste halfuur baas en dat vertaalde zich in een tweede doelpunt. Kenneth krulde de bal keurig over de thuisverdediging zodat Remie alleen op de doelman kon afgaan, hij moest ver uitwijken maar kon toch de score verdubbelen. Het laatste kwartier van de eerste helft zakte KVVVA wat weg (letterlijk en figuurlijk) maar uiteindelijk gingen we toch met een 0-2 voorsprong rusten.
De tweede helft was amper afgetrapt als een laterale ziekenhuisbal in de defensie van KVVVA door een thuisspeler werd onderschept, die ging er met de bal vandoor en een boogbal uit een scherpe hoek later was de aansluitingstreffer een feit. Ophasselt was duidelijk iets scherper uit de kleedkamer gekomen en versierde de meeste kansen in het eerste kwartier. Op een hoekschop wisten enkele KVVVA-verdedigers niet goed waar de bal was en een Ophasselaar knalde de gelijkmaker binnen. Ophasselt begon dan te geloven dat er meer in zat maar ze werden koud gepakt op de counter. Een streep van Wim zorgde opnieuw voor de voorsprong en even later kon Tim de bevrijdende 2-4 maken. En nog was de kelk niet geledigd tot op de bodem, de thuisploeg slaagde er ook nog in om zelf de 2-5 te maken en ten slotte was het Wim die na een mooie actie kort voor tijd de eindstand mocht vastleggen. Einduitslag 2-6 en meteen de eerste zege van het nieuwe jaar voor KVVVA.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Hendrik, Lowie, Kris VN, Brecht, Thomas, Tim, Wim, Jan, Bram, Remie, Kenneth, Mathieu, Jonas, Bart en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA: Thomas, Remie, Wim (2x), Tim, own-goal