Onkerzele - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 3 november 2013, terrein Onkerzele
Opnieuw met niet veel overschot aan spelers trokken we richting Onkerzele. Op een grasmat die al redelijk zwaar lag voor de tijd van het jaar startten we behoorlijk tegen de thuisploeg. Al snel wist Remie de bal voorbij de uitstekende thuisdoelman te krijgen na een warrige fase voor doel. Niet veel later stond het zelfs 0-2 toen Thomas V na een schitterende aanval met buitenkantje rechts kon afronden. Onkerzele kwam er tegen wind slechts sporadisch uit, maar halverwege de eerste helft konden ze wel de aansluitingstreffer scoren. KVVVA was echter niet echt onder de indruk en had tot meerdere malen een derde doelpunt aan de voet, maar ze leek niet meer voor rust te vallen. Tot Kris met een verre inworp Kenneth wist te bereiken. De nieuwbakken bruidegom hield goed zijn man af en kon in de draai binnenwerken net voor het rustsignaal. Het ideale moment om te scoren en met 1-3 de rust in te gaan.
Tijdens de rust gingen al signalen op dat we mét Woblo in de ploeg toch eens zouden winnen, en het eerste kwartier na de rust zag het er ook goed uit. Woblo zelf en Kenneth kregen de beste kansen op een wat op dat moment verdiende 1-4 had geweest, maar de opnieuw ijzersterke thuisgoalie hield zijn netten in de tweede helft schoon. Een twintigtal minuten voor het einde wist Onkerzele dan toch eens dwars door de KVVVA-defensie te snijden, en het was meteen prijs. Nog geen twee minuten later zorgde een corner zelfs voor een gevleide gelijkmaker, 3-3. De wereld van KVVVA stond blijkbaar dan plots even stil terwijl Onkerzele een hele hoop moed had getankt uit de twee snel op elkaar volgende doelpunten. KVVVA zakte als een pudding in elkaar en Onkerzele zorgde na de 4-3 zelfs ook nog voor 5-3 en 6-3. Op 20 minuten tijd kantelde een schijnbaar gemakkelijk gewonnen wedstrijd in een blamage van formaat. Onkerzele hield zo de punten thuis en wipt op die manier opnieuw over KVVVA in de kelder van de rangschikking. Volgende week krijgen we een weekje om te bezinnen en houden we een letterlijke wapenstilstand in het verlengde weekend van 11 november!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Bram Y, Kris, Brecht, Thomas B, Jan, Remie, Tim DV, Thomas V, Fritsjof, Kenneth, Bram B en Wouter
Doelpunten voor KVVVA: Remie, Thomas V, Kenneth
Geel KVVVA: Remie