Onkerzele - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 15 april 2012, grasrijk terrein achter café Manolito
Op bezoek bij de immer sympathieke Manolito-boys in Onkerzele op een grasmat, met nog zodanig veel gras voor de tijd van het seizoen, dat iedereen zijn schoenen al properder waren na de opwarming dan voor de match. KVVVA zette direct veel druk naar voren met de bedoeling snel een kloofje te slaan. Na amper 1 minuut wist Fritsjof al de lat te treffen. Die lat ging verder in de eerste helft KVVVA geen geluk brengen, want ook Wim en Arne C wisten na een bal, die geholpen door de wind toch nog gevaarlijk werd, diezelfde lat te raken. Toch kon KVVVA na een dik kwartier verdiend op voorsprong komen. Nadat Remie een fameuze crosspass tot bij Bram wist te krijgen en die het hoofd van Kenneth vond stond het 0-1. Remie, diepgestuurd door Arne C, zorgde niet veel later voor een verdubbeling van die cijfers toen hij alleen op de doelman mocht afgaan en die feilloos wist te omspelen. En eigenlijk had Remie ook nog de 0-3 moeten maken voor rust, maar hij wou iets te mooi de keeper passeren, waarna hij te ver moest uitwijken en de bal tegen de paal trapte. Arne V beleefde ondertussen, in tegenstelling tot voorgaande weken, een rustige voormiddag en zo konden we dan ook gaan rusten met 0-2.
Vier vervangingen tijdens de rust dienden iedereen de nodige speelminuten te geven, maar het spel van KVVVA verminderde er absoluut niet op.De tweede helft was nog maar 5 minuten ver als de coach het in zijn bol keeg om eens een lange solo op te zetten. Het resultaat mocht er zijn, want na een mooie rush trapte hij ook nog de 0-3 binnen. Niet veel later zorgde de Jé voor 0-4, door een voorzet van op de flank in één tijd binnen te trappen. KVVVA bleef het verder goed doen en bleef ook kansen creëren, maar net als in de eerste helft werd er geworsteld met het doelhout. Een vrije trap van Remie ging perfect over de muur, maar kaatste via binnenkant paal voor de doellijn terug in het veld. Kenneth deed zowaar het doelhout nog meer trillen, maar via de onderkant van de lat botste ook zijn bal terug in het terrein. De laatste 20 minuten werd Tsjoene dan in de punt van de aanval gezet om zo hopelijk op zoek te gaan, samen met de hele ploeg, naar zijn eerste doelpunt van het seizoen. Echt iedereen zocht Tsjoene, behalve de Jé! Op het moment dat ze met 2 alleen voor de keeper kwamen besliste de Jé voor eigen succes te gaan, waardoor Tsjoene zijn zwart beest van niet te kunnen scoren dit jaar, maar blijft bestaan. Het schot van Jé eindigde overigens via de doelman in corner, dus had hij hem echt wel beter afgegeven. En dan viel er ook nog een cadeautje in geschenkverpakking te noteren voor de thuisploeg. Op basis van hun inzet en geleverde spel verdienden ze misschien wel een doelpuntje, maar het aantal meters buitenspel was wel degelijk voor U tegen te zeggen. De bal werd wel mooi ingekopt over Arne V en zo 1-4. Niet veel later werd het zelfs nog 2-4 na een goede aanval van de thuisploeg. Verder dan dat kwam het offensief niet meer en KVVVA tikte rustig de wedstrijd uit. Op die manier werd een verdiende 2-4 overwinning behaald waardoor we, mede dankzij de verrassende nederlagen van de nummers 4 en 5 in de stand, dichterbij sluipen in het klassement en we misschien wel nog mogen dromen van een plaatsje in de top-5!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Arne C, Kris, Brecht, Jeroen, Fritsjof, Wim, Jan, Kenneth, Bram B, Remie, Tim J, Bram V, Bram Y en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth, Remie, Brecht, Jeremy