KVVVA A - FCE Onkerzele

Verslag

Een wedstrijd die achteraf, aan de ronde tafel, werd beslecht en een 0-5 verlies, gekoppeld aan de drie punten voor Onkerzele, voor KVVVA A inhield.

Hieronder toch het relaas van de wedstrijd.

Zondagvoormiddag 2 september 2007, Tenhoutte
Op de eerste match van de competitie had coach Brecht, na enkele tumultueuze oefenpotten die jammer genoeg drie verliespartijen werden, zijn tactisch plannetje klaar. Een fel doordachte, maar zeer gewiekste opstelling werd op de mat gebracht. Dat en het feit dat al snel bleek dat Onkerzele niet de meest onoverkomelijke ploeg had afgevaardigd richting Tenhoutte maakten dat KVVVA A het heft al gauw resoluut in handen nam. Vroeg in de partij wist Remie, wonder boven wonder nog maar de eerste maal dit seizoen, te scoren en KVVVA A verdiend op voorsprong te zetten. De kansen bleven komen voor de thuisploeg en even voor de rust deed Remie, op een prachtige assist van Jurgen, nog eens over wat hij in het begin van de wedstrijd had gedaan, scoren. Remie had duidelijk geroken dat de competitie begonnen was en hij deed meteen al een gooi naar de titel van topscorer vanaf deze eerste wedstrijd. KVVVA A leidde dan ook simpel en verdiend bij de rust met 2-0.
In de tweede helft bleven de kansen komen voor KVVVA A. Fritsjof kreeg de twee beste, eentje met goed gevolg en een doelpunt, een ander strandde jammer genoeg op de lat. Toch was dat niet het hoogtepunt van de tweede helft. Het meest memorabele, en wat waarschijnlijk nog lang zal bijblijven en naverteld worden, was de onvergetelijke invalbeurt van ene Vincent Van Hooland. Overgekomen van Maarkedal zat deze jongen, vanzelfsprekend, op de bank, vol spanning wachtend op zijn eerste optreden voor KVVVA A. na 10 minuten in de tweede helft was het zover. Nog eens 10 minuten later en enkele slechte passes verder pakte Vincent, 'Vinnie' voor de vrienden, een eerste keer geel. Ongeveer eenzelfde tijdspanne later pakte diezelfde Vincent, ook beter gekend als 'Vinnige Vincent', eenzelfde karton, en zoals iedere simpele voetbalsupporter weet is twee maal geel rood. Op dat moment nog niet veel aan de hand, tikte KVVVA A de wedstrijd simpel uit en won dan ook oververdiend met 3-0 van een veel zwakkere tegenstander, een mooie start voor een vers ontsprongen team. Zo leek, tot enkele weken later blijkte dat onze goede vriend, Vincent aka Vinnie aka Vinnige Vincent, zomaar eventjes iedereen voorgelogen had en gezegd had dat al zijn papieren in orde waren en dat hij speelgerechtigd was. Niet dus kwamen ze ook op de bond te weten. Normaal gezien hebben deze mensen daar niet zo een scherp oog voor, maar wel als je rood pakt. Gevolg hiervan is dus wat u ook bovenstaand al te lezen kreeg en dat de genaamde Vinnige Vincent ondertussen met een schot onder zijn achterste terug naar af is.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Jonah, Thomas, Bart, Niels, Kris VN, Jan, Tim, Jurgen, Kenneth, Fritsjof, Remie, Kevin en Vincent
Doelpunten voor KVVVA A: Remie (2x), Fritsjof
Geel KVVVA A: Vincent (2x)
Rood KVVVA A: Vincent