Munkzwalm - KVVVA B

Verslag

Zondagvoormiddag 4 oktober 2009, B-terrein aka akker Munkzwalm
De eerste tegen de derde van vorig seizoen, met andere woorden een topper avant la lettre. Een verplaatsing naar Munkzwalm, al 2 seizoenen op rij de kampioen in onze reeks, dat is altijd een beetje sterven (vraag maar aan de Cainnech, die liet zelfs al een kalfje sterven nog voor vertrek op Ten Houtte, maar dat kan ook met de fuif van de KLJ van Etikhove te maken hebben, alhoewel, volgens eigen zeggen was het door het onverantwoord rijgedrag van de coach). Bovendien zaten de statistieken ook niet mee, in de 4 vorige onderlinge duels haalden we slechts 1 op 12 tegen deze ploeg. En dat Munkzwalm, ondertussen wederom een jaartje ouder, nog steeds een harde tegenstander is bleek opnieuw al snel. Als wilde stieren op een rode lap begaf de thuisploeg zich op het veld. Echte wildemannen worden die Munkzwalmenaren als ze het groene gras van hun akker naast het hoofdterrein (op Munkzwalm wordt duidelijk de kaart van de jeugd getrokken want de miniemen mochten wel op het A-terrein!) opstormen. We waanden ons zowaar in een scène van de nieuwe telenovelle David! De oerkreten schreeuwden alom over de hobbelige jungle (eigenlijk onbegrijpelijk want tussendoor en achteraf blijken het ook wel toffe jongens die gewoon voetballen op zondagvoormiddag om daarna een pintje te kunnen drinken) en het slaan, duwen en trekken dienden we er na ieder duel bij te nemen. Als kers op de taart stond er helemaal achteraan van de wilden nog een bevriende goalie aka sneeuwwitje, wiens naam hij zelf alle eer aan deed, enkel de niet gepoetste witte schoenen stoken fameus af. Dat is kortom de sfeer die rond de wedstrijd hing, gelukkig was er nog één kordate man op het veld, de scheidsrechter. Die hield eigenlijk het geheel wel goed kort, zo kort zelfs dat iemand als Bram het gele karton onder de neus werd geduwd. Wat het spelpeil betreft was KVVVA B de eerste twintig minuten baas. Een goeie trap van Bram en een iets te slappe kopbal van Tim op een schitterende voorzet van Jan bracht ons echter niet op voorsprong. Naargelang de eerste helft verder vorderde kwam Munkzwalm iets beter in het spel en dat leverde een vijftal minuten voor tijd een echte pisgoal op. De bal dwarrelde tergentraag via de paal in doel. Rusten dus bij een gevleide voorsprong voor de thuisploeg.
De tweede helft begon gelukkig iets kalmer dan de eerste (misschien was er een middeltje uitgewerkt?), maar hervatte wel zoals we waren geëindigd. Munkzwalm hield licht het overwicht en KVVVA B kwam er zelden goed uit. De enige deftige uitbraak eindigde in een sierduik van Kenneth (hij had er dan ook de geschikte jaren '70-zwembroek voor aan), waarbij hij naar eigen zeggen nog een verschot ook opliep. Munkzwalm kon wel nog enige keren dreigen, alhoewel maar één keer echt uitgespeeld. Het bezorgde hen wel de 2-0, wat later ook de eindstand bleek te zijn. Opnieuw dus puntenverlies voor KVVVA B, waardoor volgende week winnen tegen Bevere, wederom tegen de (co)leider, een must wordt.

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Hendrik, Lowie, Brecht, Bart, Tim, Jan, Bram, Niels, Wim, Arne, Kenneth, Kris VN, Thomas en Fritsjof
Doelpunten voor KVVVA B: /
Geel KVVVA B: Bram
Rood KVVVA B: /

[terug naar overzicht verslagen]