Munkzwalm - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 8 maart 2009, terrein Munkzwalm
De dag van de strijd der Titanen bij de 3e Reserven C. De oude keizers van Munkzwalm tegen de jonge kroonprinsen van KVVVA, het icoon van geslepen en doortrapt powervoetbal tegen de jongens van het soms nog wat naïeve, maar vooral frisse combinatievoetbal. Kortom, het beloofde een echte topper te worden.
Het zag er echter eerst niet al te goed uit. We dreigden immers verwezen te worden naar het nieuw bijgeflanste voetbalveld op de vroeger aanpalende weide. Toen we daar aan het opwarmen waren begonnen we zo stilaan te begrijpen hoe het komt dat Munkzwalm nog nauwelijks punten heeft laten liggen in zijn thuiswedstrijden. Hier zouden we met de beste wil van de wereld geen voetbal kunnen spelen dat die naam waardig is. De diepe grachten over de lengte van het veld waar hier en daar nog wat plassen van de regenbui van de dag voordien in terug te vinden waren, maakten het onmogelijk om een laterale pas te geven. We hadden gelukkig onze snorkels en duikbril vergeten en het eerste veld lag er behoorlijk droog en erg keurig bij, waardoor we ons op deze aangename grasmat zouden mogen uitleven.
Beide ploegen kwamen enorm vurig op het veld, maar het was Ardennen die pas echt een verschroeiende start nam. In de openingsminuten verwende Ardennen het publiek met een prachtig uitgespeelde aanval, die Kenneth dito afrondde door de bal langs onze bevriende goalie tegen de netten te prikken. De broodnodige snelle goal was een feit. Kort daarna toonde de nummer 10 van Munkzwalm hoe het niet moest, hij ging onverantwoord en laf met de beide knieën vooruit in op de ingepakte knieën van de coach van KVVVA die net voor zijn neus een bal had ontzet. Ondanks zijn sterke voetcapaciteiten en sterke wedstrijd wisselde hij dit te vaak af met meer van dit brute gedrag dat echt niet op een voetbalveld thuishoort. Misschien kan hij best een late carrièrewissel naar American Football of straatvechter overwegen. Gelukkig hadden we een stevige Bart in de ploeg (die stilaan bezig is om de revelatie van de terugronde te worden) om dit geweld in toom te houden. Munkzwalm nam na de vroege openingstreffer langzaamaan de wedstrijd in handen en zette sterk druk. Enkele nipte missers, het doelhout en een goed gecontroleerde verdediging van KVVVA hielden de bezoekende netten echter schoon tot aan de rust. Ardennen zelf had echter ook nog enkele mooie kansen om de voorsprong uit te bouwen, met een goede poging van Niels na een snelle counter die helaas aan de verkeerde kant van de kruising in de netten landde. 0-1 halfweg.
KVVVA liet zich kort na de rust koud pakken door een hevig gestart Munkzwalm. Op een rommelige fase na een onnodig weggegeven vrije trap kon een goed opgestelde Munkzwalmnaar een teruggekopte bal binnentrappen. De verdiende 1-1 was een feit. Na de pauze kreeg KVVVA ook de steun van het plots gearriveerde Boekel. Deze onverwachte supporters konden nog genieten van een aangename tweede helft. De wedstrijd bleef goed heen en weer gaan, met een beter Munkzwalm in het begin en een sterker KVVVA naar het einde toe. De fysiek bij ons was blijkbaar iets beter. Munkzwalm bleef vooral domineren in de lucht en op stilstaande fases, terwijl Ardennen iets beter voor de dag kwam met snel voetbal over de grond. Ook de kansen waren behoorlijk gelijk verdeeld. Kris en Brecht redden elk nog een bal van de lijn en Hendrik stond sterk te keepen, maar ook aan de overkant trof Tim de paal en nam Remie een goed ingespeelde vrije trap van Bart verkeerd op de voet. Hoewel beide ploegen de kansen hadden om opnieuw op voorsprong te komen eindigde de wedstrijd op een terecht gelijkspel. Munkzwalm is dus goed op weg om een overduidelijke titel te behalen en KVVVA lijkt stilaan klaar om de fakkel over te nemen.
Tot slot nog even felicitaties voor de scheidsrechter: de twee gele kaarten die Munkzwalm ons theatraal wist aan te smeren worden hem met plezier vergeven, want hij floot een erg sterke wedstrijd. Hopelijk mogen we nog vaak van zijn wedstrijdleiding genieten.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Hendrik, Jonas, Kris VN, Brecht, Bart, Tim, Jan, Bram, Niels, Remie, Kenneth, Thomas, Lowie en Kevin
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth
Geel KVVVA: Bram, Remie
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]