KVVVA - Munkzwalm

Verslag

Zondagvoormiddag 26 oktober 2008, Tenhoutte
Op deze winderige zondagmorgen kwam Munkzwalm naar Ardennen afgezakt als leider met evenveel puntenverlies in deze reeks als KVVVA, maar wel drie punten meer want één wedstrijd meer gespeeld. Bij de jeugd waren er velen geweest die jaren op kop van het klassement hadden gestaan en de meesten achtten de kans dan ook niet onreëel dat na deze wedstrijd om de eerste plek dat opnieuw het geval zou kunnen zijn. De kampioen van vorig jaar werd meteen onder druk gezet door een in de eerste helft gretig KVVVA. Bram kon tot twee maal toe van ver aanleggen, maar telkens werd zijn schot van onder de lat getikt. KVVVA versierde nog enkele kleine kansjes maar mocht tussendoor tevreden zijn dat de scheidsrechter geen strafschop floot na een ingreep van Niels op een doorgebroken bezoeker, het enige wapenfeit dat Munkzwalm in het eerste half uur kon tonen. Tot ze ineens een bal over de verdediging wisten te droppen, die viel net tussen Hendrik en de thuisverdediging en een bezoeker kon er nog net zijn voet tegen zetten. Brecht leek nog te kunnen keren op de lijn, maar de bal verdween in doel. Met de enige deftige kans die Munkzwalm kreeg wisten ze te scoren, 0-1. KVVVA probeerde daarop direct tegen te prikken maar verder dan schotjes van Tim en Kenneth kwam het niet waardoor de bezoekers met een gevleide voorsprong de rust in gingen.
De tweede helft begon verrassend. Van bij de aftrap werd er op doel getrapt en daarmee zette Munkzwalm meteen de toon voor de tweede helft. KVVVA had moeite met het tegen-de-wind-in spelen en kon niet direct een vuist maken tegen een Munkzwalm dat zwaar terug plooide en nog slecht 1 missie had, de voorsprong verdedigen. Daarbij probeerden ze af en toe eens uit te breken en te dreigen op stilstaande fases. Op één daarvan (licht gegeven trouwens, net als de 2 gele kaarten voor KVVVA) zwiepte een Munkzwalmnaar de bal voor doel, deze werd door een ploegmaat verlengt met het hoofd en de bal verdween voor de tweede keer achter Hendrik in doel. De moed zakte in de schoenen van de thuisploeg en een waar slotoffensief bleef een beetje uit. Niels werd nog naar voor gestuwd en trapte nog het best op doel, maar op dat moment was het schaap al lang de p***** af. Munkzwalm controleerde en plaatste KVVVA eventjes weer met de voetjes op de grond. Voor KVVVA was dit de eerste nederlaag sinds 17 februari 2008! Toen werd het, eveneens tegen Munkzwalm, ook 0-2.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Hendrik, Niels, Kris VN, Brecht, Thomas, Jonas, Tim, Bram, Wim, Kenneth, Remie, Jan, Bart, Lowie en Jonah