KVVVA A - Munkzwalm

Verslag

Zondagvoormiddag 17 februari 2008, Tenhoutte
Op een zonovergoten maar moeilijk bespeelbaar en vooral glad terrein ontving KVVVA A, nog ongeslagen in 2008, de leider uit de reeks. Het tactisch plannetje, uitgedokterd door de coach van de laatste weken Tim, was om compact te spelen met drie mensen centraal op het middenveld en Remie diep in de spits. Een goed plan waarvan de uitvoering jammer genoeg iets minder was. Het eerste halfuur was het bijna al Munkzwalm wat de klok sloeg. Na amper vijf minuten spelen werd de linkerflank van KVVVA A koudweg in de rug gepakt, gevolg was de 0-1 welke net niet meer kon verhinderd worden door Hendrik. Munkzwalm, iets scherper in de duels, wist halverwege de eerste helft dan ook nog eens de score te verdubbelen. Wat gestuntel in de verdediging van de thuisploeg leidde de 0-2 in, Hendrik was machteloos en kon enkel maar kijken hoe de bal over hem werd gelift en in doel verdween. De enige noemenswaardige actie van een KVVVA A-er in deze periode was dan ook die van Jan, die een bezoeker kennis liet maken met de achterkant van zijn hoofd en die daar een beetje bloed en een vervanging aan liet overhouden. De laatste tien minuten van de eerste periode, toen Munkzwalm duidelijk door zijn eerste adem zat, waren uiteindelijk wel nog voor KVVVA A, wat het geloof tijdens de rust in een stunt toch ietwat deed opflakkeren.
Vol goede moed ging KVVVA A in het begin van de tweede periode op zoek naar de aansluitingstreffer. In het jeugdige enthousiasme leverde dat veel goeie wil op en twee gele kaarten (Wim wou het huzarenstukje van zijn collega-meester Jan uit de eerste helft herhalen, spijtig genoeg met iets minder succes). Jammer genoeg werd iets meer veldoverwicht niet echt omgezet in kansen, de beste viel nog aan de overkant tegen de paal. Geen doelpunten dus in deze tweede helft tegen een leider-onwaardig, want meer puppen en zonnebankbruinen dan kampioenen op het veld. 0-2 dus de einduitslag, maar wat vooral moet onthouden worden is een goede tweede helft waarin Munkzwalm het spel moest ondergaan.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Hendrik, Brecht, Thomas, Kris VN, Wim, Kevin, Jonas, Jan, Kenneth, Remie, Tim, Fritsjof, Jonah en Bart