KVVVA A - Ooidonck Leerne

Verslag

Zondagvoormiddag 19 september 2010, Tenhoutte
Na twee moeilijke uitmatchen en een 0 op 6 dienden we op deze zondagvoormiddag de leider uit het klassement, Ooidonck Leerne, partij te geven. Een onbekende tegenstander voor ons die als enige ploeg na 3 speeldagen nog het maximum van de punten had. De wedstrijd kondigde zich dus op voorhand niet als een makkie aan. De match begon met veel aftastend spel van beide ploegen met pas na een halfuur de eerste echte kans voor de uitploeg. Na een force keu op onze linkerkant kon Leerne de score openen. Tijd voor wat verandering bij KVVVA en ineens kwamen ook de kansen. Op een goed gegeven corner wist Kenneth bijna te scoren, maar een bezoeker kon nog net afblokken en weg kans. Even later hield Tim de bal goed binnen op links, goeie pas op Hein en van net buiten de zestien een pisserke, maar wel mooi in het hoekje, en de verdiende gelijkmaker, 1-1. Ooidonck Leerne leek niet echt onder de indruk en probeerde alsnog met een voorsprong de rust in te gaan, maar ofwel morsten ze met de kansen, ofwel stond Kev op de juiste plaats. Voor hetzelfde geld kon ook KVVVA A met een doelpuntje meer de rust zijn ingegaan, maar Bram Y was iets te verrast aan de tweede paal na een goeie bal van Kenneth.
Na de pauze ongeveer hetzelfde spelbeeld: twee ploegen die keihard voor de overwinning gingen. Bram Y kwam opnieuw dicht bij de voorsprong voor KVVVA A, maar dit keer werd zijn schot net vanonder de lat gehaald. Ooidonck Leerne versierde echter ook mooie kansen en op één daarvan was het prijs. Iets te veel nonchalange (aan de rechterkant deze keer) leidde de 1-2 in en liet Kevin kansloos. Toch kon KVVVA A na deze domper opnieuw een vuist maken. Vooral Kenneth was redelijk bedrijvig in het bestoken van de bezoekende goalie en hij was dan ook de man die opnieuw met een mooi schot van net buiten de zestien in het hoekje de bordjes gelijk bracht. Vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten uit. Er kwamen nog kansen voor zowel de thuisploeg (opnieuw Bram Y kon de ver uitkomende keeper maar net niet omspelen) als de bezoekers (lomp naasttrappen aan de tweede paal en een kopbal recht op Kev). Het was uiteindelijk een foutief afgestopte actie van Remie in het strafschopgebied dat de match deed beslissen over winst en verlies. De voortreffelijk fluitende scheids legde de bal correct op de stip. Even spanning, maar zoals we Kenneth kennen was dit een kolfje naar zijn hand. Een mooi geplaatste strafschop waarna het enkel nog de opdracht was om de driepunter thuis te houden. Een deugddoende overwinning werd dan ook met veel plezier doorgespoeld op een verjaardag of twee!

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Kevin, Bart, Brecht, Kris VN, Wout, Remie, Hein, Tim, Kenneth, Arne, Jan, Fritsjof, Bram Y en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA A : Hein, Kenneth (2x)
Geel KVVVA A: Tim, Remie
Rood KVVVA A: /

[terug naar overzicht verslagen]