KVVVA B - KVVVA A

Verslag

Zondagvoormiddag 17 augustus 2007, Tenhoutte
Op deze zomerse zondagvoormiddag werd er door beide reservenploegen besloten om een oefenpot te spelen ter voorbereiding op het komende seizoen. KVVVA B had voor het eerst zijn manschappen samengeroepen, voor KVVVA A was het na de match op Leupegem (die gerust kan omschreven worden als een ervaring rijker en een illusie armer) een tweede test ter voorbereiding op hun eerste seizoen. De oude reserven van KVVVA B dachten van de jonge reserven dat ze dit varkentje wel even snel zouden wassen. Des te meer omdat een aantal van de kernspelers van KVVVA A op Pukkelpop vertoefde en er dus een team op het veld werd gezet waar duchtig aan geschoven was. De oude reserven kwamen echter terug van een kale reis, de eerste twintig minuten toch. Vol enthousiasme begonnen de jongelingen van KVVVA A aan de wedstrijd en al gauw leverde dat kansen op. Bram kapte enkele oude reserven uit en draaide zich vrij om op doel te trappen. Een goed schot waarop de keeper van KVVVA B kansloos was, deze werd echter bijgestaan door een van zijn verdedigers die de bal met de hand van de lijn keerde. Omdat het een vriendschappelijke wedstrijd was hield de arbiter de rode kaart op zak (dit had de wedstrijd een totaal ander beeld kunnen geven), gelukkig floot hij wel een penalty. Jurgen, opnieuw de aangewezen man, liet het dit keer, in tegenstelling tot de match op Leupegem, niet aan zijn hart komen en trapte de bal simpel voorbij de doelman. 1-0 voor de jonge meute van coach Brecht. Niet veel later kreeg Thomas de bal achterin bij KVVVA A, met een klare kijk gaf hij een gemeten pass op Fritsjof, na jaren door de coach nog eens in de aanval geposteerd, en die deed iets wonderbaarlijks met de bal. Hij hield twee KVVVA B spelers af en puntte de bal met buitenkant rechts over een verbauwereerde keeper, 0-2. Toen achtten de oude reserven de studieronde gepasseerd en schoten wakker. Nog voor rust leverde dat verschillende kansen op waarbij doelman ad interim Bart telkenmale een goede reflex op in huis had. Toch diende hij zich nog voor de rust eenmaal om te draaien, waardoor KVVVA A toch met een ietwat gevleide voorsprong de rust in ging. Domper op de feestvreugde was echter wel de zware blessure net voor rust van Dimitri, die na jaren van inactiviteit net het plezier in het voetbal terug gevonden had en tot dan toe een meer dan verdienstelijke wedstrijd op het middenveld speelde.
De tweede helft nam KVVVA B het heft volledig in handen. Snel werd het 2-2, waarop nog een derde, vierde, vijfde en ja zelfs zesde doelpunt volgden. De kelk werd tot op de bodem geledigd en bij KVVVA A waren duidelijk nog enkele fysieke beperkingen te merken. Tussendoor kreeg Jurgen wel nog de kans om zijn doelpuntenaantal te verdubbelen met nog een strafschop, maar jammer genoeg werd deze door Jurgen onbesuisd overgetrapt waardoor de eindstand uiteindelijk 6-2 werd. Achteraf werd er in de kantine naastig verbroederd en vooral de eerste 20 minuten werden onder andere door coach, spelers en supporters als hoopvol bestempeld.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Bart, Tim, Niels, Thomas, Jonas, Dimitri, Kris VN, Jan, Jurgen, Fritsjof, Remie, Kevin en Kris B
Doelpunten voor KVVVA A: Jurgen, Fritsjof