KVVVA B - KVVVA A

Verslag

Zondagvoormiddag 6 april 2008, Tenhoutte
Het weer voorspelde niet veel goeds, maar vanaf het moment dat de scheidsrechter de wedstrijd op gang floot kwam het zonnetje schijnen boven een lastig te bespelen veld. KVVVA A was voor één keer zogezegd uitploeg op zijn eigen terrein maar wilde de punten eigenlijk in eigen rangen houden tegen de leider (want meer wedstrijden gespeeld) in het klassement. Voor hen stond er dus veel op het spel, want puntenverlies in hun voorlaatste wedstrijd betekende bovendien dat ze het niet meer in eigen hand hadden en eventuele winst de laatste speeldag op Munkzwalm misschien enkel nog voor de eer zou zijn. Dat ze er niet alle vertrouwen in hadden bleek al snel na de aftrap. KVVVA A had niets te verliezen en had ervoor gekozen zich niet aan te passen aan de tegenstander, maar uit te gaan van de eigen sterkte. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor hen. Jammer genoeg kon Kenneth, na een missertje in de thuisverdediging, zowaar nog erger missen, alhoewel dat de thuisdoelman het schot ook wel mooi pareerde. Toch was de toon meteen gezet. Zonder schroom en met zwierig voetbal was het KVVVA A dat de wedstrijd naar zijn hand probeerde te zetten met enkele goede combinaties en veel gewonnen duels. Toch was het KVVVA B dat op een eenzame kans de score wist te openen. Na een zeldzame kleine aarzeling in de verdediging van KVVVA A wist een thuisspeler zich goed vrij te kappen en de 1-0 simpel binnen te tikken. KVVVA A liet zich echter niet van de wijs brengen en trachtte de stand opnieuw in evenwicht te krijgen. Even had het wel geluk toen Hendrik een vrije trap secuur van onder de lat haalde, maar dat kon het enthousiasme niet temperen want even later volgde de verdiende gelijkmaker. Na een vlotte combinatie die links achteraan begon en via het rechtermiddenveld Kenneth voor het doel bereikte werd het 1-1. Een verdiende gelijkmaker voor een sterk spelend KVVVA A dat net voor rust zelfs nog had kunnen, misschien wel moeten, op voorsprong komen. Remie wrong de opgelegde kans echter de nek om waardoor de rust werd ingegaan bij een gelijke stand.
De tweede helft startte bijna uniek aan de eerste. Heel vroeg kreeg Kenneth opnieuw de kans om KVVVA A op voorsprong te zetten, maar opnieuw pareerde de thuisdoelman goed, waardoor de stand opnieuw nog even in evenwicht bleef. Lang was het dan zoeken naar nog een opening, vooral voor KVVVA A, want het anders zo sterke middenveld van KVVVA B werd volledig lamgelegd. Een doelpunt ging duidelijk in de lucht en halverwege de tweede helft was het zo ver, een afgeweken schot van Tim verdween in doel. 1-2 en een stunt leek in de maak. Beetje bij beetje begon de trotse leider van zijn pluimen te verliezen en bij opnieuw een doorbraak kwam hun doelman goed weg. Het was opnieuw Tim die, alleen doorgebroken, schandalig onderuit werd geschoffeld en eigenlijk verdiende deze actie van de thuiskeeper enkel en alleen maar rood, maar de arbiter zag er zelfs nog geen fout in. Even later was dat wel het geval, toen de thuisdoelman opnieuw een lid van de De Vos-clan onderuit haalde. Dit keer was het Brecht die, waarschijnlijk voor de eerste maal dit seizoen, in het strafschopgebied verscheen en onderuit werd gehaald door de doelman. Opnieuw hield de scheidsrechter de rode kaart op zak, maar dit keer was het wel penalty. Na wat gekibbel, want de thuisploeg duidelijk aangeslagen door het jonge geweld, zette Wim de strafschop feilloos om, 1-3. KVVVA B voelde dan dat ze iets uit handen aan het geven waren waar ze al een heel seizoen voor gewerkt hadden, de titel! Het kreunde dan ook onder de heerschappij van KVVVA A en een stuiptrekking later was het onverwachts 2-3, een sprankeltje hoop. Daar bleef het echter bij, want na opnieuw een mooie combinatie over links ditmaal viel de bal een beetje gelukkig voor de voeten van Tim die geen genade kende en de 2-4 oververdiend op het bord zette. De kelk diende nog verder geledigd te worden en nog was de teloorgang voor KVVVA B niet voorbij. Na een zwierige actie ging Bram, die een dijk van een wedstrijd speelde, na enkele verdedigers ook de doelman voorbij. De bal hobbelde richting doel, maar bleef toch een beetje hangen in de modder, Fritsjof nam het zekere voor het onzekere en trapte hem alsnog tegen de touwen. Zo werd er een zware, maar wel verdiende, 2-5 eindstand genoteerd. Het 1-4 verlies van KVVVA A uit de heenronde was dan ook meteen vergeten en een generatiewissel in de KVVVA-zondagreserven-gelederen lijkt dan ook in de maak!
Het verdriet van de tegenstander is hier eveneens na te lezen op de manier waarop zij het beleefden.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Hendrik, Brecht, Kevin, Niels, Kris VN, Bram, Wim, Tim, Jan, Kenneth, Remie, Fritsjof, Jonah, Jonas en Bart
Doelpunten voor KVVVA A: Kenneth, Tim (2x), Wim, Bram/Fritsjof
Geel KVVVA A: Kenneth
Rood KVVVA A: /

[terug naar overzicht verslagen 2007-2008] [terug naar overzicht verslagen]