KVVVA B - KVVVA A

Verslag

Zondagvoormiddag 21 februari 2010, Tenhoutte
Voor de eerste keer in 3 maand en voor de eerste keer in 2010 mochten we nog een keer een thuiswedstrijd spelen op Tenhoutte, en wat voor één, de derby tegen de oude reserven. De ongeslagen tweede in onze reeks was uiteraard op zijn goede voor het nog steeds iets jongere geweld en dat vertaalde zich in een beginfase waarbij beide ploegen elkaar wat aftastten. Veel middenveldspel en niet echt direct kansen tot er plots dan toch eentje uit de lucht viel. Letterlijk eigenlijk, want een 'bezoeker' nam de bal goed op de slof, over Kev binnen en 0-1. Het signaal voor KVVVA B om gevat tegen te prikken. Niet veel later een actie over de linkerkant, Tim met het voorbereidende werk en een mooie voorzet met de linker op het hoofd van Fritsjof, die acrobatisch zwevend door de lucht de verdiende 1-1 in de rechterbovenhoek kon koppen. KVVVA A kreeg het dan zowaar even moeilijk en de druk naar voor van de thuisploeg leverde een strafschop op. Remie met de inworp, aanname van Fritsjof en die werd op het randje van het strafschopgebied in de rug geduwd. De immer sympathieke Van Houtte José wees resoluut naar de stip. Een koud kunstje voor onze topscorer Kenneth die de penalty feilloos omzette, 2-1. De oude reserven konden zich voor het verdere verloop van de eerste helft enkel onderscheiden in het zagen op elkaar, de arbiter en de tegenstander en veel mooi voetbal leverde dat niet meer op. Een heel ver afstandsschot van Kenneth en enkele secure tussenkomsten van Kev later konden we gaan rusten met een 2-1 voorsprong.
De tweede helft kwam KVVVA A duidelijk geprikkeld uit de kleedkamer. De energie die op het einde van de eerste helft werd gestoken in gemekker werd omgezet in voetbalprestaties en eindelijk kon KVVVA A tonen waarom ze zo hoog staan in het klassement. KVVVA B moest een kwartier lang de druk ondergaan en dat leverde ook de gelijkmaker op. De laatste man van de oude reserven schoof goed mee in en kon beheerst van net buiten het strafschopgebied de bal in de verste hoek plaatsen. Op dat moment een verdiende gelijkmaker. Toen ging de druk weer wat liggen en veel verder dan enkele afstandsschoten kwamen de oude reserven niet echt meer, en als er dan al eens een poging op doel was toonde onze eigenste Bary Poupacar Kev nogmaals zijn kunnen. KVVVA B kon daartegenover nog een tweetal keer gevat tegenprikken. Kenneth met een lobbal die net niet goed genoeg was en Jan die zijn schot via het been van een verdediger in hoekschop zag gaan. Uiteindelijk werd er afgefloten op 2-2, een billijk resultaat voor beide teams.

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Kevin, Niels, Brecht, Kris VN, Bart, Wim, Tim, Jan, Remie, Kenneth, Fritsjof, Hein, Jeremy en Jasper
Doelpunten voor KVVVA B: Fritsjof, Kenneth