Nokere-Kruishoutem - KVVVA A

Verslag

Zondagvoormiddag 30 januari 2011, A-terrein Kruishoutem
Op een keihard bevroren ondergrond mochten we Nokere-Kruishoutem partij geven. Een ploeg die in de heenronde vrij vlotjes opzij werd gezet maar ondertussen in het klassement net boven ons had post gevat. Na de gebruikelijke studieronde (in dit geval mag dat gerust een gewenningsronde genoemd worden) was het wachten op echt doelgevaar van beide ploegen. Dat gevaar bestond aanvankelijk uit een pak schotjes van ver en een pak stilstaande fases (op het halfuur zelfs een vijftal hoekschoppen voor KVVVA A na elkaar). Voor de rust dan toch even opwinding. Na een actie van Fritsjof had KVVVA A tot tweemaal toe een strafschop kunnen krijgen, maar eerst weigerde Verhellen voor een keer wel te vallen nadat de doelman aan zijn been trok, waarna zijn schot met de arm werd gepareerd door een thuisverdediger. Onze allerbeste vriend de Leon zag er echter geen graten in en gebaarde van krommen haas. Even later tot twee maal toe groot gevaar aan de overkant. Eerst schoot een hoekschop van de thuisploeg voorbij alles en iedereen, en gelukkig ook voorbij doel, waarna de Kev nog een schitterende parade in huis had op een poging richting winkelhaak. Rusten dus met een brilscore, 0-0.
Van bij het begin van de tweede helft was het duidelijk dat KVVVA A die nul van het bord wilde vegen en het ging dan ook uitdrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Er werden verschillende goede combinaties op de mat gelegd maar zowel Kenneth (onder andere met een mooi vluchtschot) als Remie kregen de bal er niet in. Na een tiental minuten in de tweede periode dan misschien de allergrootste kans. Remie werd goed de diepte ingestuurd maar werd foutief afgestopt door de thuisdoelman, terecht penalty. Uit respect voor diegene die zijn verantwoordelijkheid nam zullen we zijn naam niet vermelden, maar de strafschop werd jammer genoeg over getrapt (voor de liefhebbers toch een klein raadseltje: zijn naam is dezelfde als een gemeente ergens in de provincie Antwerpen, rarara...)! Samen met de moraal ging vervolgens ook de stormloop naar voor een beetje liggen. Er werd weliswaar nog een ultieme poging gedaan om alsnog de eerste driepunter van 2011 te verwezelijken, maar zelfs met drie spitsen werd de weg naar de netten niet gevonden, alhoewel Jan er nog behoorlijk dichtbij kwam. Al dat offensieve geweld in de ploeg deed ons op het laatste wel nog even bibberen. Tsjoene moest aan de noodrem (wat gelukkig maar geel opleverde), waarna nog een goede vrijschop van de thuisploeg volgde, maar de Kev wist van geen wijken en ranselde de bal opnieuw van tussen de palen. Al bij al een billijke 0-0, eveneens de eerste draw van het seizoen.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Kevin, Brecht, Kris VN, Arne, Hein, Jeroen, Tim, Bram B, Wim, Bram Y, Fritsjof, Kenneth, Jan en Remie
Doelpunten voor KVVVA A : /
Geel KVVVA A: Jeroen
Rood KVVVA A: /

[terug naar overzicht verslagen]