KVVVA A - Nokere-Kruishoutem

Verslag

Zondagvoormiddag 3 oktober 2010, Tenhoutte
Omdat de Kev andere poesjes te geselen had was het bij de samenkomst in de kantine koffiedik kijken wie ons doel zou verdedigen op deze winderige en tegelijk zonnige zondagmorgen. Omdat Stuyckie enkel was gekomen om al tijdens de opwarming zijn eerste potje van de dag te drinken en hij dus ook geen optie bleek in doel, kwamen Remie en Brecht overeen van elk één helft te keeperen. De eerste helft bergop en tegen wind was het niet altijd makkelijk voetballen tegen een tegenstander die duidelijk niet was gekomen om enkel ballen buiten te trappen. Nokere-Kruishoutem zocht vooral de voetballende oplossing, maar bleek wel wat moeite te hebben met de weg richting doel. Niet dat KVVVA A daar meer uitgespeelde kansen tegenover zette waardoor het relatief lang wachten was op een doelpunt, iets wat deze match absoluut nodig had. Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven en nadat Remie ons een tweetal keer recht had gehouden op een poging van ver, kon Kenneth nog voor de rust de score openen na een pas van Hein die wel veel ruimte kreeg om naar binnen te komen met de bal. Rusten dus bij 1-0.
De tweede helft startten we opnieuw met de 11 die begonnen waren (Jan was voor rust even naar de kant moeten gaan met nen dikken poot) en dat leverde al snel een verdubbeling van de score op: Jan zelf strafte de iets te slordige passing in de bezoekende verdediging af met een loeier voorbij de doelman, 2-0. Weer niet veel later een inworp van Kris van aan de rechterkant, Kenneth die goed de bal vraagt en perfect meegeeft in de loop van Remie en die simpel voor de 3-0. Kenneth werd dan erg bedrijvig in het zoeken naar zijn tweede van de voormiddag en bij één van zijn acties werd hij van de sokken gelopen door een bezoeker. De ref hield de kaarten op zak maar legde de bal wel op een mooie plaats. Fritsjof nam vol enthousiasme de bal, wachtte even op de bevestiging of hij wel mocht trappen en pegelde hem dan richting bovenhoek. Het moet gezegd zijnde dat alle factoren meezaten (de wind in de rug, het was bergaf, de muur stond niet te heel goed opgesteld en het was geen té grote keeper), desalniettemin een mooie vrije trap. De wedstrijd leek ook op die 4-0 te gaan eindigen, maar op het einde toch nog wat spektakel. Een hoekschop van Fritsjof ging gedragen door de wind over de keeper en werd aan de tweede paal achter de lijn verwerkt (volgens hemzelf en een handvol supporters die het konden zien), maar de arbiter zag het jammer genoeg niet. Net voor affluiten wist Hein wel nog voor de (misschien ietwat overdreven) forfaitcijfers te zorgen. Na een lang uitgesponnen één-twee met Fritsjof plaatste hij de bal voorbij de doelman in de verste hoek. De thuisreputatie blijft dus staan, hopelijk mogen we daar volgende week de eerste puntjes buitenshuis bijschrijven in de altijd lastige verplaatsing naar Boekel!

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Remie, Brecht, Kris VN, Niels, Hein, Tim, Kenneth, Arne, Jan, Fritsjof, Bram B en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA A : Kenneth, Jan, Remie, Fritsjof, Hein