KVVVA B - Kluisbergen Sp.

Verslag

Zondagvoormiddag 13 september 2009, Tenhoutte
Voor aanvang van de wedstrijd waren we terug genoodzaakt om te schuiven in posities wegens afwezigen en gekwetsten. Dit had als resultaat dat Niels zich mocht opofferen in doel. We startten met inzet, maar al snel bleek dat Kluisbergen zich niet zomaar zou laten inpakken. Ze vingen ons goed op en waren regelmatig gevaarlijk. We speelden terug in ons vernieuwd opstellingssysteem, maar dit werkte duidelijk minder goed dan de week ervoor. Door het grotere terrein was het moeilijker om de controle te houden en we lieten ons te vaak verleiden om uit positie te lopen. Gevolg: te veel ruimte voor de tegenstander. Deze maakten van de gegeven kansen gebruik en lukten twee doelpunten in de eerste helft: één door ons weggegeven door een te voorzichtige dekking, een tweede mooi na een goede opbouw. Niels stond nochtans degelijk te keepen, maar had geen kans op beide ballen. Aan de overzijde konden we ondanks veel goeie wil weinig grote kansen afdwingen, wel trapte Kenneth 1x loeihard op de paal en werden de andere ballen op doel geweerd door de bezoekende doelman die een dijk van een wedstrijd speelde. We gingen dus rusten bij een 0-2 ruststand.
In de tweede helft maakte de coach zijn comeback op het veld na 1,5 maand afwezigheid. Hij opende met een rush naar een vrije bal in het strafschopgebied van de tegenstander en moest foutief afgestopt worden. Vervolgens zette Kenneth de penalty koelbloedig om, 1-2. Eigenlijk was het Lowie zijn beurt, maar hij vreesde zijn zenuwen net te veel. We leken vertrokken voor een “der-op-en-der-over-beweging”. Brecht ging een inworp van Kris ophalen op rechts, stak over naar links langs de baklijn en haalde hard uit naar de korte hoek. De bezoekende goalie stond echter terug goed te keepen en ranselde de bal uit zijn doel. Het was uiteindelijk aan de overkant dat het doelpunt viel. Als gevolg van laks verdedigen van Bram en een foutieve positionering van Bart (die trouwens de hele wedstrijd last had van zenuwen ten gevolge van de aanwezigheid van zijn supportersschare) wandelde een Kluisbergennaar rustig door onze verdediging en trapte van kortbij binnen. Onze drang om te winnen bleef echter aanwezig. Remie zag zijn moment gekomen, kreeg de bal in de voeten na een snelle counter en lepelde de bal in de rechterbovenhoek vanop 18 meter. Kluisbergen begon er fysiek door te zitten. Ze waren intussen maar met 9 man meer, doordat ze drie wissels hadden doorgevoerd aan de rust en twee gekwetsten zagen uitvallen. Met nog 10 à 15 minuten te gaan zagen we het weer goed zitten, maar dat was buiten de scheids gerekend. Met nog een goede 10 minuten te gaan, met 11 tegen 9, blies hij doodleuk af. Een mens zou er godgeklaagd pisnijdig en eindeloos depressief van worden. Dit heeft niks meer met een discutabele fase of al of niet partijdigheid te maken, maar is je reinste competitievervalsing. Onbegrijpelijk…

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Niels, Kris, Bart, Thomas, Lowie, Jan, Wim, Tim, Kenneth, Remie, Bram en Brecht
Doelpunten voor KVVVA B: Kenneth, Remie