KVVVA A - Huise-Ouwegem

Verslag

Zondagvoormiddag 29 augustus 2010, Tenhoutte
Bij de start van het nieuwe seizoen een pak afzeggingen om diverse redenen: schorsing, blessure, congé en herexamens zorgden ervoor dat we met slechts 12 de voor ons onbekende tegenstander Huise-Ouwegem partij mochten geven. Enig opzoekwerk deed ons weten dat deze ploeg vorig jaar 18 punten haalde, maar aangezien de geschiedenis ons ook vertelde dat we nog nooit onze openingsmatch hebben verloren (behalve 1 keer achteraf voor de groene tafel) hadden we er toch het volste vertrouwen in. De, zelf geblesseerde, coach gaf vooraf de nodige tactische instructies mee, onder andere tegen zijn eigen vervanger Bram zei hij letterlijk: "gij moogt mijn gat opvullen"! De statistisch geziene homo is na 3 jaar nog steeds niet gevonden en de coach heeft geluk dat hij sinds kort van straat is of ik denk dat we eindelijk prijs hadden.
De wedstrijd dan. Die begon met heel veel druk naar voren van KVVVA A en het enige wat de bezoekers daar tegenover zetten was het zo ver mogelijk naar voor of zo ver mogelijk buiten keilen van de bal. Een tactiek die ze als een ware kunst hanteerden, maar je kan het ze ook niet kwalijk nemen als je weet dat ze slechts 10 spelers tussen de lijnen konden brengen. Dat duurde ongeveer een goed halfuur waarbij KVVVA A een pak hoekschoppen en dito kansen versierde. Tot wat later hét kantelmoment in de match zou betekenen: op aangeven van de coach dat onze rechtsvoor meer open moest komen (wat een foute woordspeling opnieuw) voelde Fritsjof zich geroepen van even de cornervlag op te zoeken. Een ingreep van een lompe bezoeker met een oorbel in zijn oor (moeten deze mannen niet verboden worden op een veld?) later zorgde voor maar een halve Vreln meer die verder wat liep te trekkebenen op de rechterkant. Kenneth zag zijn kans schoon om zijn plaats diep in de spits weer op te eisen, vroeg de bal diep aan Bram die met een mooie crosspas Kenneth op weg zette naar de 1-0, de keeper wist in eerste instantie nog te keren maar Tim was goed gevolgd en het was de kapitein zelf die op die manier de score kon openen. Ondertussen was de WM naar de kant gehaald en kwam de Zwarte parel de voorste gelederen versterken. Tijdens de blessurebehandeling kon Wim buiten het zicht van het spiedend oog van de WM de score verdubbelen, waardoor er met 2-0 kon worden gerust.
Zoals eerder al aangegeven: de één zijn dood is de ander zijn brood en onze eigenste topschutter van de laatste jaren, zijnde K. Biglia himself toonde eens dat het eigenlijk wel hij is die op de negen moet spelen. in amper 6 minuten tijd wist Kenneth een loepzuivere hattrick te maken en zichzelf daarmee alweer naar de eerste plaats in de topschuttersstand te hijsen. Even later deed Arne met een handigheidje een thuisverdediger zelf de 6-0 maken en ook Remie, Bram en Wim wisten elk nog eens de netten te vinden. Einduitslag dus uiteindelijk een overweldige 9-0 en meteen is KVVVA A zo ook de eerste leider van het seizoen!

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Kevin, Bart, Bram, Kris VN, Wout, Remie, Wim, Tim, Kenneth, Fritsjof, Arne en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA A : Tim, Wim (2x), Kenneth (3x), own-goal, Remie, Bram
Geel KVVVA A: /
Rood KVVVA A: /

[terug naar overzicht verslagen]