Herzele - KVVVA B

Verslag

Zondagvoormiddag 11 april 2010, terrein Herzele
Een pak afzeggingen wegens snoepreisjes en kampen zorgden ervoor dat we versterking kregen van Klaas in doel en de terugkeer van Thomas en Lowie (beiden sinds lang). Reken daar nog eens de Jé opnieuw van bij de start in de spits erbij en we konden een competitief elftal aan de aftrap brengen. Herzele, in de heenronde ingeblikt met 16-0, zorgde nu wel voor 11 spelers op de mat (zelfs enkele reserven die gedurende de wedstrijd er nog bijkwamen) waarna de match zonder veel opwarming van beide zijden kon beginnen. Al snel drukte KVVVA B Herzele terug op de eigen helft en de eerste echte kans was, hoe kan het ook anders, voor de zwarte parel. Ook Tim kon in de beginfase enkele malen de thuisdoelman bedreigen. The Fox, die voor de wedstrijd zware taal sprak, was blijkbaar tuk op enkele goaltjes om alsnog de afwezige Kenneth naar de troon te steken in de topschutterstand, maar doelman (met wat geluk) en doelhout hielden hem van de openingstreffer. Het was op een moment van onoplettendheid op een eenzame corner dat de thuisploeg een eerste maal (en ook enige maal) kon dreigen in de eerste helft en direct was het prijs. Iets te veel ruimte gelaten en de thuisploeg verbijsterend op voorsprong. Gelukkig liet KVVVA B de moed niet zakken en nog voor rust werden een hoop kansen bij elkaar gespeeld. Een penalty kregen we (onterecht) niet, maar nog voor de rust stonden er correcte 1-3 cijfers op het bord. De gelijkmaker kwam van Hein die de keeper met een trap van buiten de zestien op het verkeerde been zette (als dat al niet op voorhand het geval was), de voorsprong via Fritsjof na een mooie borstcontrole en fraaie trap in de hoek (op aangeven van de Jé trouwens) en de ruststand van de voet van de Jé zelf die na een zeer mooie snijdende actie van Tim over rechts de bal knap in de winkelhaak trapte.
De tweede helft bleek verder bijna een maat voor niets. Hein kon al snel de 1-4 met een hard schot van op de rand van de zestien in doel trappen en verder was het wat in-slaap-gewieg van de tegenstander die wel eens moesten benadrukken dat "voetbal een contactsport is". Op een enkele kans van de thuisploeg na (die wel nog tegen de paal ging) was het alleen KVVVA B die voor de nodige dreiging zorgde. Vooral Tim en Bart waren erg actief in het op zoek gaan naar de uitbreiding van de score, maar de eerste vond opnieuw de doelman en het doelhout op zijn weg en de tweede werd op het moment van de waarheid ofwel gehinderd door een ploegmaat ofwel gehinderd door oneffenheden in het terrein. Fritsjof wist wel nog twee maal te scoren. Volledig in de geest van de match trouwens. Een eerste maal na een vrijschop van Remie van aan de cornervlag die verlengd werd door de krullen van Lowie en via het scheenbeen (inderdaad, dat scheenbeen!) in doel. Een tweede maal zowaar nog knulliger toen een zeer slecht schot door de keeper niet zo goed werd verwerkt, een slechte controle van die en een rare bots leverden de 1-6 eindstand op.

Statistieken

Speelden voor KVVVA B: Klaas, Brecht, Kris VN, Niels, Bart, Hein, Tim, Thomas, Fritsjof, Jeremy, Remie, Lowie en Jonas W
Doelpunten voor KVVVA B: Hein (2x), Fritsjof (3x), Jeremy