KVVVA - Herzele

Verslag

Zondagvoormiddag 30 oktober 2011, Tenhoutte
Met een verlengd weekend kregen ook nog enkele jonge reserven vakantiekriebels en door enkele last-minutes kwam er een onuitgegeven elftal op het veld. Tegen een haalbare tegenstander startten ook de coach en de topscorer op de bank.
KVVVA pakte de wedstrijd echter van bij het begin in handen en hield er een stevig tempo in tegen een Herzele waarvan sommigen naar eigen zeggen “nog zat waren van de nacht voordien”. Er werd door KVVVA met mooi voetbal opgebouwd over de verdediging en het middenveld en het jeugdig geweld op de flanken zorgde voor erg veel diepgang en snelheid, maar die ‘te’ snelheid trok zich ook door in de afwerking in de eerste helft. De rust voor doel ontbrak en zowel Bram Y, Bram V als Bert dwongen wel zelf goede kansen af, maar wrongen die zelf ook eigenhandig de nek om. Toch hing een doelpunt (of 10?) zeker in de lucht. Tsjoene vuurde een eerste grote waarschuwing af, na diep door te snijden via het centrum en een 1-2 met Bert, knalde hij hard over de grond tegen de verste paal. Even later was het dan toch raak. Een afgeweken vrije trap werd na een schermutseling door Bram V in doel geduwd. Een meer dan verdiende 1-0 en meteen ook de ruststand.
Na de rust werd een popelende Kenneth van de bank gehaald en na 5 minuten stond het 2-0. Hij zette zich door via het centrum en knalde van dichtbij in de linkerkorte hoek voorbij de doelman. De kansen bleven zich opstapelen, maar het vizier was in de tweede helft iets beter afgesteld. Dit bleek duidelijk toen Bram Y zich doorzette over de flank en een assist afleverde iets achter de penaltystip die door Wim met een klasse volley in doel werd gewerkt. Even later stond het ook 4-0 door een bal van op de flank die Kenneth devieerde met de onderkant van zijn linkervoet. Zijn tweede van de morgen was een feit, ook al was er wat geluk mee gemoeid. Dit moest echter in schoonheid beklemtoond worden en na een mooie actie en dito assist over rechts van Bram V knalde Kenneth zijn derde van de ochtend tegen de netten. Bram B achtte dan zijn moment gekomen en met een mooie solo rechtdoor over de helft van Herzele stiftte hij enig mooi over de ‘(H)ezelse’ doelman. Tenslotte wou ook de derde Bram op het veld zijn goaltje nog meepikken. Nadat hij een mooie rebound op de lat zag uiteenspatten, zette Bram Y zich in de slotfase op snelheid door over links, dook de zestien binnen en tikte de bal langs de doelman in het verste zijnet binnen. Een verdiende 7-0 eindstand. Tussendoor had onze zwarte parel ook nog een gele kaart opgelopen na een gemene vuistslag, waar hij echter zelf geen weet van had. Hopelijk geraken we in de stand snel omhoog en komen we op een plaats die we waard zijn.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Jeroen, Kevin, Kris, Arne C, Tim DV, Bram V, Bert, Wim, Bram B, Bram Y, Kenneth, Brecht en Jeremy
Doelpunten voor KVVVA: Bram V, Kenneth (3x), Wim, Bram B, Bram Y
Geel KVVVA: Jeremy