Sp. Geraardsbergen - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 8 september 2013, A-terrein Geraardsbergen
Na verlies op de openingsmatch tegen Deftinge dienden we naar Geraardsbergen te gaan voor de eerste uitmatch van het nieuwe seizoen. Bij aankomst werden we begroet met een dode rat ten halven de rijbaan, toeval of een wansmakelijke grap van de thuistiffosi, we hebben er het raden naar. Voor de tweede week op rij kwamen we Champions League gewijs het veld op waarna er eindelijk kon worden afgetrapt. Van in het begin hield KVVVA de match goed op slot en trachtte gevat uit te breken. Halverwege de eerste helft leverde dat ook een doelpunt op. Na een diepe bal kon Brecht in de zestien de achterlijn halen en de bal voorbrengen. Het was, om het in Kenneth zijn woorden te zeggen, een hoebelhoebelbal, maar Kenneth wist er wel raad mee, verdiend 0-1. Geraardsbergen wist slechts sporadisch eens in de buurt van het doel van gelegenheidsdoelman Bram Y te komen en als ze al eens in de buurt kwamen konden ze de bal niet binnen het kader plaatsen. KVVVA bleef er gevat uitkomen en nog voor rust viel de 0-2. Een goede diepe bal van Tim DV op zijn broer was het begin van de aanval, waarna Brecht schitterend doorzette en op kracht en karakter wist af te ronden.
De tweede helft ging KVVVA gewoon op dit elan door. Na iets wat op een spelletje volleybal leek kon Thomas V de bal diep spelen. Remie kon er wel weg mee en op volledig eigen wijze kon hij de keeper omspelen en scoren, 0-3. En dan achtte de plaatselijke Jordy zijn moment gekomen. Leep wist hij een penalty uit te lokken die nooit had mogen gefloten worden en Geraardsbergen zo op 1-3. KVVVA liet het echter niet aan hun hart komen want Geraardsbergen voetbalde voor de rest echt niets meer bij elkaar en Brecht wist de score nog verder uit te diepen. Na goed doorzetten grabbelde de keeper naar de bal en Brecht kon binnentrappen. De plaatselijke Jordy (de persoon had er volledig de naam naar) achtte dan opnieuw zijn moment gekomen om wat simpel te doen. Wat verwijten over en weer maakte duidelijk dat niet iedereen vooraan in de rij kon staan als het verstand werd uitgedeeld en deze jongen had duidelijk een van de laatste ticketjes getrokken. 
Velen van ons zouden nog liever met een man minder spelen dan met zo een leeghoofd in de ploeg. Jammer genoeg had de arbiter geen van zijn capriolen deftig gezien en mee in de Jordy zijn zog werd Geraardsbergen potiger en potiger. De arbiter (die achteraf nog doodleuk verklaarde dat er 2 van zijn collega's bij Geraardsbergen speelden) floot wel de fouten tegen Geraardsbergen maar hield de gele kaarten voor ons, doodzonde! Gelukkig antwoordde KVVVA nog eenmaal met de voeten. Op een hard schot van Kenneth helemaal op het einde van de partij diende de thuisdoelman de bal te lossen waarna Remie ook zijn tweede van de voormiddag kon maken. Na een 1-5 nederlaag deze keer 1-5 winst. Het doelsaldo is alleszins opnieuw in evenwicht. Volgende week proberen we Bevere thuis het vuur aan de schenen te leggen.

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Bram Y, Kris, Tim J, Brecht, Thomas V, Kenneth, Tim DV, Jan, Bram B, Fritsjof, Bert en Remie
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth, Brecht (2x), Remie (2x)
Geel KVVVA: Kenneth, Fritsjof, Tim J
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]