Sparta Geraardsbergen - KVVVA

Verslag

Zondagvoormiddag 7 oktober 2012, Hellend vlak van Giesbergen
Het bezoek aan Geraardsbergen kondigde zich aan als een wedstrijd met het mes tussen de tanden, want beide ploegen bengelden helemaal onderaan het klassement met een schamele 3 punten. Geraardsbergen had het voordeel dat het hiervoor nog maar 3 matchen gespeeld had, KVVVA zat al aan 5 wedstrijden op de teller, wat de thuisploeg toch een lichte mentale voorsprong gaf. De partij was pas enkele minuten ver toen Geraardsbergen dit voordeel al wist te benutten. Een vrije trap kon aan de tweede paal wel iets te gemakkelijk worden binnengetrapt en direct 1-0. KVVVA liet zich echter niet van de wijs brengen en tien minuutjes later was de stand alweer in evenwicht, Kenneth met een schicht net onder de daklat, 1-1. Inmiddels profileerde de welgekende scheids (die sommigen zelfs met de voornaam mogen aanspreken) zich in bestwiste buitenspelsituaties. Bij een aanval van Geraardsbergen was het weer van dat en dat leverde opnieuw een voorsprong op voor de thuisploeg, 2-1. Geraardsbergen ging zelfs op zoek naar een derde treffer, maar Arne V stond zeer sterk te keepen. Hij zorgde zelfs bijna voor de assist voor een nieuwe gelijkmaker, maar Remie zag zijn schot naast gaan. Ook Kenneth kwam tussendoor even heel erg dicht bij de 2-2, maar alleen voor de keeper wou hij, onegoïstisch, de bal nog afleggen en weg kans. Op die manier dus rusten met een kleine achterstand.
De tweede helft was het vervolgens bijna al KVVVA wat de klok sloeg. Heel veel powerplay, soms gespekt met mooie acties leverden echter niet direct een doelpunt op. Op enkele hoekschoppen waren we zelfs heel gevaarlijk, maar telkens wist de thuisdoelman stand te houden. Na een perfecte tactische wissel gestuurd van op de bank was het gelukkig wel prijs. Remie wist zich vrij te maken en kon aanleggen waarna hij de bal perfect deponeerde in de verste hoek, eindelijk 2-2. Geraardsbergen kwam ook nog dicht bij een doelpunt, maar lat en opnieuw een sterke Arne V zorgden ervoor dat we met een verdiend punt terug naar huis konden. Een billijk gelijkspel dat jammer genoeg niet veel oplevert want we blijven op de 13de en laatste plaats hangen. Een zege zou ons zomaar naar een gedeelde plaats 6 hebben gestuwd, maar het mocht niet zijn. Volgende week tijd voor een weekje bezinning en ondertussen te gaan kiezen. Hopelijk winnen dan wel de beste!

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Arne V, Wim, Brecht, Tim J, Jan, Kris, Thomas, Fritsjof, Bram B, Remie, Kenneth, Tim DV en Bruno
Doelpunten voor KVVVA: Kenneth, Remie
Geel KVVVA: Tim DV, Kenneth