Sparta Geraardsbergen - KVVVA B

Verslag

Zondagvoormiddag 20 september 2009, terrein Sparta Geraardsbergen
Met een behoorlijk smalle kern diende KVVVA B deze zondagvoormiddag aan te treden tegen de (co)leider in het klassement. Een pak spelers in de lappenmand of onbeschikbaar zorgde ervoor dat we eigenlijk nipt met 11 waren en dat daardoor de Jas geposteerd werd in de spits. Die legde van de stress nog even een kalfke in het plaatselijke toilet, naar eigen zeggen was het van de geur dat de man naast hem (om geen namen te noemen KB) verspreidde, die werd op zijn beurt slecht van de kalfkesgeur dat de grendel die hij erop loste de plaatselijke beerput nog meer fameus deed gisten. Dat gezegd zijnde werd er voor de zekerheid in extremis ook nog een oude bekende op de bank gezet voor het geval dat er nog meer waren die last hadden van darm- of maagklachten. Gelukkig was ook de tegenstander nipt met 11 waardoor er ongeveer met gelijke wapens aan de wedstrijd kon worden begonnen. Nog geen 5 minuten ver waren we toen de coach, na een ochtendlijke rit uit het verre Malmédy, waarschijnlijk nog dacht dat hij met zijn Volvo aan het scheuren was over de autosnelweg. Aan ongeveer dezelfde snelheid rolde hij de rechterthuisverdediging in zijn eentje op waarna er een prima voorzet volgde door zijn jongere broer, the Fox, netjes ingeramd in de benedenhoek. Een vroege voorsprong dus voor KVVVA B dat de eerste twintig minuten van de match perfect onder controle had. Jan had zelfs de 0-2 aan de voet na een splijtende assist van Kris, maar de bal ging net naast. Dan leek Geraardsbergen er wat door te komen. Gelukkig stond Hendrik stevig op zijn benen te keeperen in doel, want onze eigenste Henry JM Pfaff hield ons verschillende keren knap recht. Zelfs toen Wim er bijna met de hand 1-1 van maakte loste onze KVVVA-goalie dit euveltje simpelweg op met de voet. Gelukkig gebaarde de scheids ook van kromme haas waardoor KVVVA B met de voorsprong de rust kon ingaan.
De tweede helft was het opnieuw KVVVA B dat het beste begon. Verschillende kansen stapelden zich op en het was Remie die op dat moment de score verdiend verdubbelde. Na een solo op rechts knalde hij de bal onhoudbaar binnen, 0-2. Halverwege de tweede helft was dan het moment gekomen voor een schitterende rentree. Vroeger dan verwacht mocht Fritsjof opnieuw proeven van het groene gras. Onmiddelijk werd hem, zoals het volgens de hierarchie hoort (!), de kapiteinsband toegeschoven en dat legde KVVVA B geen windeieren. Kenneth kon zich doorzetten op links en de keeper even voor schut zetten, de voorzet naar zijn panini-vriend was eigenlijk ideaal, maar een thuisverdediger verknalde in laatste instantie nog het feestje door er een voet tegen te zetten. De corner die daarop volgde werd in eerste instantie opnieuw afgeweerd door de thuisverdediging, de bal belandde in de voeten van Bram die zijn pegel uiteen zag spatten op de lat. De bal kwam zo bij Remie die vanop de zestien meter genadeloos het leer in de kruising poeierde, 0-3. KVVVA B ging dan gewoon op hetzelfde elan verder, weer 2 minuten later kon Jan, het straatje ingestuurd door Kenneth, er met de linker zelfs 0-4 van maken. Fritsjof had dan naar het eind toe zelfs nog de 0-5 aan de voet, maar na schitterend aangeven van Remie trapte hij de bal maar net naast. Uiteindelijk bleef het 0-4, een oververdiende overwinning voor KVVVA B dat volgende week de nieuwe (co)leider mag ontvangen: Bonanza.
PS: naar aloude traditie vloog er opnieuw een onderbroek recht uit de kleedkamer op eht dak, benieuwd of die daar volgend jaar nog ligt?

Statistieken

Speelden voor KVVVA: Hendrik, Kris VN, Brecht, Niels, Wim, Tim, Bram, Jan, Remie, Kenneth, Jasper en Fritsjof
Doelpunten voor KVVVA: Tim, Remie (2x), Jan
Geel KVVVA: /
Rood KVVVA: /

[terug naar overzicht verslagen]