Sparta Geraardsbergen - KVVVA A

Verslag

Zondagvoormiddag 24 februari 2008, terrein Sparta Geraardsbergen
De verplaatsing naar Geraardsbergen verliep deze zondagvoormiddag gelukkig net zonder malheuren, maar wel met veel vergeten paspoorten. Jan dacht er gelukkig genoeg aan nog net op de Koekamer (waardoor er daar ook eens iets te beleven viel, want de rest van de caravan bleef stil staan), Hendrik dacht er pas aan in de kleedkamer (waardoor hij opgewarmd terug kwam na een ommetje in het landelijke Goeverdinge), en Remie was het al helemaal vergeten (maar door de bereidwillige medewerking van de tegenstander mocht hij toch meedoen, toen wisten ze ook nog niet dat het hen achteraf ging spijten). De match begon denderend voor KVVVA A, verschillende kleine kansen stapelden zich op en regelmatig werd er op doel getrapt. Tim kwam hierbij het dichtst bij een doelpunt, maar hij trof de paal. Het was uiteindelijk Bram die enorm in zijn dagje bleek en halverwege de eerste helft de score opende. Bram vertrok op de eigen helft met de bal aan de voet en rolde zowat de hele thuisverdediging op, een hele mooie en op dat moment oververdiende 0-1. Even later was er even een kleine schermutseling op het middenveld, Brecht tikte de kapitein van de thuisploeg aan en die bleek nogal lichtgeraakt (letterlijk en figuurlijk). Hij zette een spurtje in achter Brecht en dat leverde een klein trek- en duwwerk op. Gelukkig was Kevin, de kalmte zelve, direct in de beurt om dat stukje aanvoerder even een meterke of 20 achteruit te duwen, waarna de gemoederen snel waren bedaard. Uiteindelijk ging KVVVA A met het kleinste verschil de rust in. Wel nog een opmerkelijk wapenfeit in de eerste helft en ongetwijfeld quote van de dag was Jan die (na)dorstig naar de bank stormde om een slok water en daarbij aangaf dat het voelde 'alsof ze gisteren een hele remorke zand in zijn keelgat hadden gekapt'.
De tweede helft begon iets gemoedelijker. KVVVA A was wel nog steeds baas en versierde opnieuw enkele kansen, maar tot scoren kwam het niet direct, mede doordat de scheidsrechter voor de tweede maal in de partij geen strafschop wilde geven. Tim was wel even dicht bij de 0-2, maar opnieuw trof hij het doelkader, ditmaal de lat. Ondertussen begon Geraardsbergen er weer lichtjes in te geloven, want het was nog steeds 0-1. Het was uiteindelijk de ingevallen Fritsjof die na een prachtige loopactie dito voorzet van Tim de geruststellende 0-2 in twee tijden op het bord wist te zetten. In de slotfase wist dan ook nog Kenneth zijn doelpuntje mee te pikken. Een lage schuiver met links die mooi in de hoek verdween, waardoor er finaal werd afgefloten op 0-3. Na de match verrichtte Hendrik nog de mooiste redding van de voormiddag, nog zeer fris want geen bal moeten pakken (met een knipoog naar de uitstekende verdediging) was hij zeer attent op een door de lucht vliegend Duvel-capsuleke. Jammer genoeg was hij even later iets minder bij de pinken toen zijn onderbroek door de lucht vloog, want die eindigde op het dak van de kleedkamer, waardoor de thuisploeg toch ook nog iets overhield aan hun zondagvoormiddag!

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Hendrik, Niels, Kevin, Thomas, Brecht, Jan, Bram, Kris VN, Wim, Remie, Tim, Kenneth, Fritsjof en Bart
Doelpunten voor KVVVA A: Bram, Fritsjof, Kenneth
Geel KVVVA A: Jan
Rood KVVVA A: /

[terug naar overzicht verslagen 2007-2008] [terug naar overzicht verslagen]