Gavere-Asper - KVVVA A

Verslag

Zondagvoormiddag 12 september 2010, terrein Gavere-Asper
Wegens schorsing en dagtripjes slechts met z'n twaalven op bezoek bij Gavere-Asper. Gelukkig waren de kousjes wel heel erg zacht (met dank aan onze nieuwe wasmoeder) want dit beloofde geen makkelijke opdracht te worden tegen de kampioen van vorig jaar. In de beginfase was dat er wel niet echt aan te merken, KVVVA A voetbalde goed mee en versierde de beste kansjes, vooral uit de tweede lijn. De beste mogelijkheid kwam er na een vrije trap van Brecht die doorschoot en maar nipt werd verwerkt door de thuisgoalie. Ondertussen waren we wel één keer goed weggekomen nadat de bal op de lijn werd weggewerkt na een verre inworp, voor het overige had onze gelegenheidsdoelman Bart alles goed onder controle. Tot iets na het halfuur, toen kreeg de thuisploeg wel iets te gemakkelijk de nodige ruimte en plots stond het 1-0. Dat leek ook de ruststand te gaan worden, maar voor de tweede week op rij dienden we net voor rust nog een tegentreffer te slikken. Gavere-Asper combineerde opnieuw iets te gemakkelijk op de KVVVA A-helft en zo werd het 2-0, duidelijk buitenspel door iedereen gezien, behalve door de scheidsrechter.
Het was ook de scheidsrechter die in de tweede helft de hoofdrol zou opeisen. Nadat eerst de thuisploeg met een gelukje op 3-0 was gekomen (een vrije trap werd door een thuisspeler op zijn eigen voet gekopt en zo ging de bal binnen) ging een thuisaanvaller alleen op doel af. De man was echter niet snel genoeg zodat Tim nog kon herstellen. Een perfecte tackle op de bal later vond de scheids het toch nodig om de bal alsnog op de stip te leggen. Bart kansloos op de strafschop en overdreven 4-0 cijfers. De pil smaakte even later nog bitterder toen een duidelijke fout op Remie in het strafschopgebied van de tegenstander niet werd bestraft en toen we ook nog Wim verloren na een ongelukkig contact met de platen. Desorganisatie in de hoop toch nog de verdiende eerredder te maken, nog wat bizarre beslissingen van de leiding en enkele counters later werd er afgeblazen op 6-0. Een enorm overdreven uitslag waardoor het positieve doelsaldo verkregen op de eerste speeldag op twee weken is weggesmolten als sneeuw voor de zon. Volgende week wacht het voor ons onbekende Ooidonck Leerne dat zijn leidersplaats op Tenhoutte mag komen verdedigen.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Bart, Brecht, Kris VN, Remie, Wim, Hein, Tim, Bram, Jan, Kenneth, Fritsjof en Jeremy