Dikkelvenne - KVVVA A

Verslag

Zondagvoormiddag 7 november 2010, B-terrein Dikkelvenne
Na de 0 op 6 was het hoog tijd om nog eens punten te rapen. Deze zondagmorgen gingen we op bezoek bij Dikkelvenne, een ploeg die bij aanvang van de match slechts 4 punten telde. Aangezien de coach op retraite was mocht zijn gekwetste broer de honours waarnemen. Er werd dan ook gestart met een ouderwetse 4-4-2 en niemand die er aan twijfelde dat dit Dikkelvenne een hapklare brok was. Niets was echter minder waar, want al snel bleek dit Dikkelvenne een ploeg die de punten graag thuis wou houden. Aan beide kanten werd vooral de lange bal gehanteerd, en daar bleek de thuisploeg het meest mee vertrouwd. KVVVA A had het moeilijk om de goed meevoetballende doelman van Dikkelvenne te bedreigen. Die was trouwens dikwijls het startpunt van een lange bal, die dan met wisselend succes verlengd diende te worden tot bij één van de thuisaanvallers. Een dubieuze handsbal, lange trap van de keeper, datzelfde doorverlengen, een bal in de rug van onze verdediging en een schot voorbij Kevin later leverde dit spel Dikkelvenne een verdiende voorsprong op bij de rust, 1-0.
Gelukkig bracht de tweede helft beterschap voor KVVVA A. Al snel werden de eerste kansen bij elkaar gevoetbald, maar zowel Niels op voorzet van Fritsjof als Bert na een mooie actie tot aan de achterlijn van Remie konden de netten niet doen trillen. Tot overmaat van ramp viel het doelpunt aan de overzijde, 2-0. KVVVA A even aangeslagen, maar toch sloop er weer hoop in de rangen toen Wim een corner perfect op het hoofd van Niels schilderde. Ineens beseften we hoe we die corners de laatste weken van kleine Koster gemist hebben, want Dekselse Niels kon snoeihard via de paal de aansluitingstreffer maken, 2-1. Met nog 20 minuten op het bord denk je dan van er op en er over, maar op een stevige tegenprik was het ineens er onder, 3-1. Bram Y en Remie kregen vervolgens nog kansjes op opnieuw de aansluitingstreffer, maar de thuisgoalie liet zich geen tweede keer verrassen. Helemaal op het einde hadden we nog een penalty moeten krijgen na een aanslag op Fritsjof, maar de ref legde hem buiten de zestien. Wim poogde nog een keer, maar de keeper keerde opnieuw en de arbiter floot direct erna af. Nadat de thuisreputatie vorige week sneuvelde blijft de uitreputatie jammer genoeg wel overeind. 0 op 18 buitenshuis zijn de pijnlijke cijfers. Tijd voor een weekje te bezinnen (want volgende week zijn we vrij) en hopelijk mogen we de week erna eindelijk de eerste uitpunten bijschrijven op bezoek in Zevergem.

Statistieken

Speelden voor KVVVA A: Kevin, Kris VN, Niels, Wout, Hein, Fritsjof, Bram B, Kenneth, Bram Y, Jeroen, Bert, Arne, Remie en Wim
Doelpunten voor KVVVA A : Niels